קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - אקטיביזם
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
כולנו עזרא נאווי
הדיון בערעורו של עזרא נאווי על הרשעתו בתקיפת שוטר והתפרעות יתקיים בירושלים ביום רביעי, 3 במרץ בשעה 12:30, בפני הרכב השופטים: בן-עמי-מינץ-רפופורט בבית המשפט המחוזי בצאלח א-דין.
משמרת מחאה תתקיים מחוץ לבית המשפט החל מהשעה 12:00
לקראת הדיון יתקיים ביום שני, 1 במרץ, בשעה 21:30 בסינמטק ירושלים ארוע שיוקדש לנושא: גבולות המחאה ואי ציות אזרח
בהמלך הערב יוקרן הסרט `האזרח נאווי` ולאחרי דיון בהשתתפות
* עו`ד לאה צמל, פרקליטתו של עזרא נאווי המייצגת פעילים נגד הכיבוש מאז שנות ה-70
* פרופסור אלון הראל מהפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים
* ניסים מוסק במאי הסרט, שביים גם את הסרטים `שמעת על הפנתרים אדון משה`, ו`מי אתה מרדכי ואנונו`
הכניסה ללא תשלום.
רקע:
בימים אלה עולות שאלות רבות בנושא חופש המחאה בישראל והדרכים השונות בה המדינה פועלת כנגד אזרחים המבקשים למחות. `האזרח נאווי`, סרטו של ניסים מוסק, עוסק בסיפור של איש אחד, עזרא נאווי, הפועל כדי לסייע לתושבי דרום הר חברון ומוחה נגד הכיבוש. לפני מספר חודשים הורשע נאווי בבית משפט השלום בירושלים בתקיפת שוטרים ובהתפרעות במהלך אחד האירועים שמצולמים בסרט. הוא נדון לחודש מאסר בפועל וששה חדשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים – תנאי שנועד לסרס את פעילותו החשובה בדרום הר חברון וההתנגדות לכיבוש.
הדיון שאחרי הסרט יבקש לגעת בשאלות למי שמורה הזכות למחאה ומהם גבולותיה, כיצד רואה המדינה את תפקידה ובאיזה כלים היא משתמשת בנסיון למנוע או להשתיק מחאה, מה תפקידה של התקשורת בייצוג המחאה ובהשתקתה.
לפרטים נוספים על המשפט:
http://www.supportezra.net/
עב
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
הפסקת אש עם איראן. בעזה ההרג נמשך כל יום וכל לילה.
הפגנת אחד במאי - למען העובדים ונגד המלחמה / ועידת השלום העממית / הגיע הזמן לסירוב המוני - לא הולכים למלחמה
מסרבים.ות למלחמה |הפגנה היום חמישי 24.4 | 19:30 | כיכר הבימה ת"א