קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

רה"מ הבריטי: שינוי חוק המעצרים - בקרוב
Nrg
04.03.10
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/074/565.html


הלחץ הישראלי נושא פרי? ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, שב ומודיע כי ממשלתו תפעל לשינוי התקנות המאפשרות למשטרה המקומית לעצור מנהיגים זרים החשודים בביצוע פשעים בינלאומיים. דבריו, שאותם הביע בטור שפרסם אתמול (ד`) ביומון הבריטי `טלגרף`, באים על רקע דרישה ישראלית שהושמעה לאחר פרסום צו המעצר נגד ציפי לבני בשנה שעברה.

לבני חשודה באחריות לפשעי מלחמה מתוקף תפקידה כשרת החוץ במהלך מתקפת `עופרת יצוקה` בעזה לפני כשנה. חוק המעצרים הבריטי במתכונתו הנוכחית מאפשר לאזרחים לעתור לבית המשפט בדרישה לפרסם צו מעצר נגד אזרחים זרים החשודים בביצוע פשעים מחוץ לבריטניה, ובכך להביא למעצרם במקרה שייכנסו לתחומיה.

בטור שפרסם אמש בירך ראש ממשלת בריטניה על עקרונות המשפט הבינלאומי, המאפשרים למדינות לעצור ולהעמיד לדין בני אדם החשודים בביצוע פשעים בינלאומיים. `חובתנו המוסרית היא להבטיח שאלו החשודים בפשעים בינלאומיים מהמין החמור ביותר לא ימצאו מקום מסתור`, כתב בראון, אך סייג: `יש חשש ממשי שגופים פוליטיים ינצלו זאת כדי ליצור כותרות, גם במקרים שבהם ידוע להם שאין סיכוי למצות את הדין עם החשודים`.

בהתייחסות עקיפה לצו המעצר שהוצא נגד לבני טען בראון כי הנוהל הקיים מרתיע אישים שונים מלהיכנס לתחומי בריטניה. `לפעמים, מדובר בני אדם שמייצגים מדינות וגופים שעמם בריטניה חייבת לעמוד בקשר כדי להגן על הצרכים הלאומיים שלה, כמו גם לחזק את השפעתנו החיובית ברחבי העולם`, כתב.

לדבריו, המצב הקיים, שבו בית המשפט הבריטי מורשה לפרסם צו מעצר על רקע של תלונה הנתמכת במידע חלקי או בלתי מהימן, גורם להפרת זכויות האדם של העצורים. על כן, טוען בראון, יש להקשיח את הפיקוח על הראיות שמתוקפן מורשית בריטניה לפרסם צווי מעצר. `שינוי ממין זה דורש חקיקה`, ציין בראון, והוסיף כי יפעל לקדם את המהלך `בהקדם האפשרי`. מהלך ממין זה יצטרך להתבצע תוך חודשים אחדים, לפני הבחירות המתקרבות בבריטניה, העלולות לסכל את תיקון החוק.

`באמצעות גישה ממין זה`, חתם בראון את מאמרו, `בטוחני שתיקון שיבטיח אכיפה מוצלחת יותר של החוק הקיים ישפיע באופן חיובי על מעמדה של בריטניה בעיני החוק הבינלאומי, דעת הקהל העולמית וההיסטוריה`. במאמרו לא התייחס בראון לעובדה שהטענות נגד לבני לא נסמכו על מידע חלקי או על מקורות בלתי מהימנים, אלא על הדוח המקיף שחיברה ועדת גולדסטון, שממצאיו העלו כי צה`ל ביצע פשעי מלחמה במהלך המתקפה בעזה.


ד נ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד