קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

קצין שהורשע בהכאת פלסטינים לא ייענש
nrg
אמיר בוחבוט
11.03.10
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/080/380.html?hp=1&loc=2&tmp=8172



סגן אדם מלול, שהורשע בהכאת פלסטינים במסגרת שירותו הצבאי, לא יישב בכלא - כך החליטה היום (ה`) שופטת בית הדין הצבאי בקסטינה, סא`ל נועה זומר. כמו כן החליטה השופטת הצבאית שלא להוריד את מלול בדרגה, ולמעשה לא הטילה עליו כל עונש, בקובעה כי 64 הימים שבהם שהה במעצר והחודש שבו הושם במעצר בית הם עונש מספק עבורו.
במשפחתו של מלול קיבלו את החלטה בסיפוק רב.

מלול, ששירת כקצין בדרגת סגן בחטיבת כפיר, הורשע בסוף השנה שעברה בתקיפה בנסיבות מחמירות ובהתנהגות שאינה הולמת קצין. על פי כתב האישום שהוגש נגדו, מלול היכה עציר פלסטיני במהלך פעילות מבצעית בכפר קדום שבגדה המערבית.

משפטו של מלול עורר סערה לאחר שמפקד חטיבתו, אלוף משנה איתי וירוב, הודה בראיון במעריב כי חייליו נוהגים להכות פלסטינים שעמם הם באים במגע. `סטירה, לפעמים מכה בעורף או בחזה, לפעמים ברכייה או חניקה לצורך הרגעה היא סבירה. האם יש טבלה שאומרת מה מותר ומה אסור? לא, וגם בלתי ניתן שתהיה`, אמר וירוב, וכתוצאה מכך ננזף וספג הערה פיקודית.

סערה נוספת התחוללה כאשר לבית הדין הוזמן אלוף פיקוד המרכז לשעבר, גדי שמני, שטען כי מעשיו האלימים של מלול אינם עולים בקנה אחד עם מדיניות צה`ל בשטחים, ובכך סתר את דבריו של וירוב בראיון ואת הטענות שהשמיע מלול במהלך משפטו. `חייל רשאי להפעיל כוח לצורך ביצוע משימתו`, אמר שמני, `אך אחרי שאדם נעצר, אנחנו לא מפעילים נגדו כוח - זה דבר ברור`.

משפחתו, חבריו ותומכיו של מלול זעמו על דבריו של שמני, ובצאתו מבית הדין התגודדו סביבו, גידפו אותו וטענו כי טייח את המציאות. לטענתם, עדותו של שמני הושפעה ממניעים פוליטיים.



ד נ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד