קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

סיור ברמאללה בעקבות צוי הגירוש: הפלסטינים מבוהלים מגירוש ונכבה חדשה
מאת אמיר רשיד
סוכנות הידיעות הפלסטינית וואפא
12.4.2010
http://hebrew.wafa.ps/index.php?action=detail&id=41526

מאז פרסום הידיעה שהצבא הישראלי מתכנן לגרש את הפלסטינים, שנולדו בעזה, ומתגוררים בגדה המערבית, אלפים חיים בפחד וחרדה, שמא יגיעו אליהם חיילים ישראלים ויגרשו אותם לעזה,ואת אלה המחזיקים בדרכונים זרים, או נשים הנשואות לפלסטינים והמתגוררות בגדה.

ברחובות רמאללה מגלים עניין רב בפרסום, ואנשים רבים הביעו דאגה וחשש שהם ימצאו את עצמם מגורשים לעזה או לירדן. הנושא הזה מדאיג את הפלסטינים החיים גם בירדן, ואמורים לשוב לגדה, אבל הם נולדו בעזה וכתובתם עדין ברצועה, אבל הם חיים מזה שנים בגדה המערבית.

`קיבלתי מאות טלפונים, ממשפחות ויחידים החיים בגדה, אבל הכתובת שלהם עדין בעזה, הם חוששים מאוד` אמרה ופא עבד אלרחמאן. ופא מנהלת את ארגון הנשים `פלסטיניות` ברמאללה, והיא עצמה מועמדת לגירוש. `בשנת 1990 הגעתי לרמאללה, ומאז אני כאן, אבל לא החלפתי את כתובתי, ואני מועמדת לגירוש, אבל אני אישית אינני חוששת, עזה היא העיר שלי` אמרה ופא, שהוסיפה כי הצבא הישראלי, מכיר היטב את כתובות ואף מספרי הטלפון של אלה שהגיעו מעזה`.

ואפא ציינה כי המצב כעת מאוד מסוכן ובדרך לעוד נכבה מסוג חדש. `הזהרנו בעבר מהמצב הזה, אבל אף אחד לא התיחס אלינו ברצינות, כיום יש מודעות רבה לעניין` אמרה. הפלסטינים, המועמדים לגירוש, אמרו כי על פי הסכמי אוסלו, לכל פלסטיני הזכות לחיות בשטחי הרשות, בעזה או הגדה, ובהוצאת הצוים ישראל מבטלת למעשה את הסכמי אוסלו.`הבעיה הקשה עם המשפחות, שבניהן גדלו בגדה, וכיום יחזירו אותם לעזה`. אמרה וציינה כי אין לנו מספרים מדויקים לפלסטינים שנולדו בעזה, או בניהם נולדו שם, אבל ההערכה שמדובר ב 35 אלף נפש, בין ילדים, הורים ויחידים.

`אנחנו לא מסתננים, אנו גרים כאן על פי הסכמים בינלאומיים, ולא מפירים חוק כמו שטוענת ישראל` אמרה פלסטינית, אם לחמישה ילדים. הפלסטינים, טוענים כי אם הם יירצו לחזור, אז לחיפה ויפו, כי הישראלים הם שהסתתנו לכאן והם העבריינים שיש להעמידם לדין.ופא ציינה כי אם ישראל תחליט לגרש אלפים לעזה, היכן הם יתגוררו, מה יעשו שם, והשאלה הגדולה היא שאם חמאס תסרב לאשר להם להכנס. `אז נקים במעבר עיר אוהלים, וממשלת ישראל היא זו שצריכה לדאוג לנו, אין לנו בעיה לחיות באוהלים, כי אנו רגילים לכך` אמרה.

ברמאללה משוכנעים שבמידה וישראל תחליט לגרש את הזרים או פלסטינים בעלי דרכונים זרים לירדן, הממלכה לא תקבלם וייאלצו להקים אוהלים במעבר הגבול. בעיה חמורה מאוד לגבי הפלסטינים, מפעילי פתח ובני משפחותיהם שנמלטו מעזה, בעקבות תפיסת חמאס לשלטון ונגד רבים הוצאו צווי מעצר ואף ישנם כאלה, שהוצאו נגדם גזרי דין מוות.

אדהם לא ראה את אשתו ובנותיו מזה שנתיים

אדהם זין אלדין נולד בעזה, ובסיום לימודיו הצטרף לעבודה במשרד החוץ הפלסטיני, הוא הוצב באוקראינה, שם הכיר את אשתו, ולבני הזוג נולדו שתי בנות.

אדבם, בשנות השלושים לחייו, סיים את עבודתו באוקראינה, הגיש בקשה לאיחוד משפחות, אבל לא קיבל אישור, הוא נשאר כאן, ואשתו ובנותיו באוקראינה הרחוקה. `לי יש בעיה רצינית מאוד, אני מעזה, ואשתי זרה, כך שהבעיה שלי כפולה ומכופלת` אמר אדבהם. `אין לי בעיה לחזור לעזה,כי המשפחה שלי שם, גדלתי שם, ואני מהעזתים האסליים, אבל כיום איני יכול לחזור בגלל שמשרד החוץ נמצא כאן, ובעזה אין לי עבודה ולא כלום` אמר.

אדהם קושר את ההחלטה הישראלית בהתפתחויות המדיניות בעולם, ובעיקר עמדת ממשל אובמה, והקוורטט. ישראל מצפצפת על העולם כולו. `כל עובד מדינה שיחזור לעזה, הוא יתושאל או ייעצר ויועמד לדין, ומזה אנו חוששים` אמר.

הפלסטינים בהמתנה, מבוהלים וחוששים, אבל מקווים שהקהילה הבינלאומית והמעצמות ילחצו על ישראל לחזור בה ולא לבצע גירוש המוני ונכבה חדשה לעם הפלסטיני.

יכ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד