קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - נושאים קשורים
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
הנשיא עבאס פונה לישראלים: עלינו להחליט יחד על גורלנו המשותף
מאת אמיר רשיד
סוכנות הידיעות הפלסטינית וואפא
24.4.2010
http://hebrew.wafa.ps/index.php?action=detail&id=41630
הנשיא מחמוד עבאס קרא לארצות הברית למצוא פתרון לסיום הסכסוך הישראלי ערבי מאחר ומדובר באינטרס אמריקאי.
הנשיא עבאס החמיא לעמדה האמריקאית והגדיר אותה `אמיצה מאוד, כי היא תומכת בהקמת מדינה פלסטינית, ורוצה לפתור את נושאי הליבה, בעיית הפליטים וירושלים`. עבאס דיבר בפני חברי המועצה המהפכנית של תנועת פתח, הנערכת ברמאללה.`כיום יש הזדמנות היסטורית, להגיע להסכם שלום יציב ובר קיימא` אמר.
הנשיא דחה את ההצעה שהעביר נתניהו, לפיה תוקם מדינה פלסטינית עם גבולות זמניים. `לא נקבל בשום צורה את ההצעה, כי פלסטין לפלסטינים וסוריה לסורים, והשאלה הגדולה אם ישראל מוכנה לפתרון שתי המדינות ואם לא הם יישאו בתוצאות` אמר.
`אני פונה לישראלים, לילדים, הנשים, מפלגות וכוחות פוליטיים, ואומר להם שהגיע הזמן לומר את האמת, עלינו להחליט יחד על גורלנו ולצייר את העתיד יחד` אמר הנשיא, שלראשונה יצא בקריאה לכוחות הפוליטיים הפלסטינים והישראלים לפתוח בדיאלוג רציני. `אנו לא פוסלים אף מנהיג ישראלי, נקשיב לו ויקשיב לנו על בסיס שתי המדינות, לשני העמים` אמר ולקח על עצמו אישית לתת חסות למפגשים, וקרא לנהל דיאלוג עם הקהילה היהודית בעולם , ובראשם איפ`ק, על מנת לבנות אימון הדדי בין הצדדים, ולהתגבר על החששות, הפחדים והמכשולים בין שני הצדדים.
יכ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
מחר (שישי) משמרת מחאה על הקטל הנמשך של עובדי הבניין
עצרו את האש – לא למתקפה על עזה! הפגנת חרום הערב (ד`) מול משרד הביטחון
קפלן פינת השלום: הערב וובינר מהצד השמאלי של הפגנות השבת