קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - נושאים קשורים

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

הנשיא עבאס פונה לישראלים: עלינו להחליט יחד על גורלנו המשותף
מאת אמיר רשיד
סוכנות הידיעות הפלסטינית וואפא
24.4.2010
http://hebrew.wafa.ps/index.php?action=detail&id=41630

הנשיא מחמוד עבאס קרא לארצות הברית למצוא פתרון לסיום הסכסוך הישראלי ערבי מאחר ומדובר באינטרס אמריקאי.

הנשיא עבאס החמיא לעמדה האמריקאית והגדיר אותה `אמיצה מאוד, כי היא תומכת בהקמת מדינה פלסטינית, ורוצה לפתור את נושאי הליבה, בעיית הפליטים וירושלים`. עבאס דיבר בפני חברי המועצה המהפכנית של תנועת פתח, הנערכת ברמאללה.`כיום יש הזדמנות היסטורית, להגיע להסכם שלום יציב ובר קיימא` אמר.

הנשיא דחה את ההצעה שהעביר נתניהו, לפיה תוקם מדינה פלסטינית עם גבולות זמניים. `לא נקבל בשום צורה את ההצעה, כי פלסטין לפלסטינים וסוריה לסורים, והשאלה הגדולה אם ישראל מוכנה לפתרון שתי המדינות ואם לא הם יישאו בתוצאות` אמר.

`אני פונה לישראלים, לילדים, הנשים, מפלגות וכוחות פוליטיים, ואומר להם שהגיע הזמן לומר את האמת, עלינו להחליט יחד על גורלנו ולצייר את העתיד יחד` אמר הנשיא, שלראשונה יצא בקריאה לכוחות הפוליטיים הפלסטינים והישראלים לפתוח בדיאלוג רציני. `אנו לא פוסלים אף מנהיג ישראלי, נקשיב לו ויקשיב לנו על בסיס שתי המדינות, לשני העמים` אמר ולקח על עצמו אישית לתת חסות למפגשים, וקרא לנהל דיאלוג עם הקהילה היהודית בעולם , ובראשם איפ`ק, על מנת לבנות אימון הדדי בין הצדדים, ולהתגבר על החששות, הפחדים והמכשולים בין שני הצדדים.


יכ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

מחר (שישי) משמרת מחאה על הקטל הנמשך של עובדי הבניין‎
עצרו את האש – לא למתקפה על עזה! הפגנת חרום הערב (ד`) מול משרד הביטחון ‎‎
קפלן פינת השלום: הערב וובינר מהצד השמאלי של הפגנות השבת