קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
שוטר מג"ב שירה למוות בילד פלסטיני הואשם בגרימת מוות ברשלנות
בצלם
http://www.btselem.org/Hebrew/Press_Releases/20100525.asp
26.5.10
הילד אחמד מוסא בן ה-10 נורה בראשו לאחר הפגנה נגד גדר ההפרדה בנעלין ביולי 2008. היום הגישה פרקליטות מחוז מרכז כתב אישום נגד שוטר מג`ב הנאשם בגרימת מותו ברשלנות
פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום (יום שלישי, 25 במאי) כתב אישום על גרימת מוות ברשלנות נגד שוטר מג`ב החשוד כי ירה למוות באחמד מוסא, ילד פלסטיני בן 10, לאחר הפגנה שהתקיימה נגד הקמת גדר ההפרדה בכפר נעלין.
אחמד מוסא נהרג ביולי 2008 לאחר עימותים בין מפגינים לכוחות הביטחון בכפר נעלין, שממערב לרמאללה, על רקע בניית גדר ההפרדה באזור. עדי ראיה סיפרו לתחקירנים מארגוני זכויות האדם `יש דין` ו`בצלם` כי הילד נפגע מאש כוחות הביטחון הישראליים שהתעמתו עם תושבים. בבית החולים ברמאללה, שאליו הובהל הילד אחרי שנפגע, קבעו כי הילד נהרג מפגיעת קליע בראשו.
משטרת מחוז ש`י פתחה בחקירת האירוע, בעקבות פניית `יש דין` ו`בצלם`, ולאחר שתחקיר משותף של צה`ל ומג`ב העלה כי הילד מת מירי כוחות הביטחון.
בחקירתו, קשר עצמו הנאשם לאירוע, וטען שירה שני כדורים באוויר, על מנת להבהיל את הנוכחים. הוא טען שנסיעת השוטרים בג`יפ לוותה במתקפה כבדה של אבנים מצד המפגינים. כמו כן, העיד שוטר מג`ב נוסף כי הנאשם ירה באוויר במהלך האירוע. בפברואר האחרון הודיעה פרקליטות מחוז מרכז כי תגיש כתב אישום נגד השוטר החשוד בירי באשמת גרימת מוות ברשלנות - בכפוף לשימוע. בשימוע שהתקיים נדחתה עמדת הנאשם, והוחלט עתה להעמידו לדין.
על פי מעקב ארגון זכויות האדם `יש דין`, מאז תחילתה של האינתיפאדה השנייה הוגשו במקרים מעטים בלבד כתבי אישום נגד אנשי כוחות הביטחון בעקבות אירועים בהם נהרגו פלסטינים, ובמקרים ספורים בלבד הורשעו הנאשמים.
על פי נתוני `יש דין`, מאז תחילת האינתיפאדה השנייה ועד לסוף שנת 2009 הרשיעו בתי הדין הצבאיים חיילים בעבירות הנוגעות למותם של ארבעה אזרחים בלבד - שלושה פלסטינים ואזרח בריטי אחד: חייל אחד הורשע בעבירה של הריגה וארבעה חיילים אחרים הורשעו בעבירות של רשלנות.
מאז 2001 ועד היום, טיפל ארגון זכויות האדם `בצלם` ב-35 מקרים שבהם נפגעו אזרחים פלסטינים בשטחים מירי שוטרים ושוטרי מג`ב. בחלק מהמקרים האמורים הסתכם הירי בהרג, ובאחרים בפציעה בלבד. רק ב-16 מקרים מביניהם נפתחו חקירות, ושניים בלבד הגיעו לכדי כתב אישום; אחד מהם הוא מקרה הריגתו של הילד אחמד מוסא.
`בשנים האחרונות הובאו נסיבות הריגתם של אזרחים פלסטינים תמימים לבחינת בתי המשפט לעתים נדירות בלבד`, אומר ליאור יבנה, מנהל מחלקת המחקר של יש דין. `אם יורשע הנאשם בדין, תינתן הזדמנות בידי הפרקליטות ובית המשפט להבהיר כי האחראים לשימוש בכוח קטלני נגד אזרחים שאינם חמושים לא יינקו`.
ד-ה
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד