קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

ראאד סלאח שוחרר למעצר בית: `ניסו להרוג אותי`
ynet
שמוליק חדד
03.06.10
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3898437,00.html



בית משפט השלום באשקלון הורה הבוקר (יום ה`) לשחרר למעצר בית את ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, השייח ראאד סלאח, ועוד שלושה עצורים ישראלים מהמשט לעזה. סלאח והעצורים הנוספים יידרשו לשהות במעצר בית עד יום שלישי ויפקידו ערבות עצמית וצד ג` של 150 אלף שקלים. כמו כן נאסרה יציאתם מהארץ.

בכך קיבל בית המשפט את עמדת המשטרה, שביקשה מעצר בית, בניגוד לעמדת עורכי דינם שביקשו לשחררם ללא תנאים. לפני הדיון טען סלאח כי `חיילי צה`ל ניסו להרוג אותי. הם ירו לכיוון מישהו אחר שחשבו שהוא אני`. השייח סלאח, שהיה על סיפון ה`מרמרה` ושמועות ראשוניות אחרי הפעולה טענו כי הוא נפגע קשה, נעצר ביחד עם שלושה בכירי מגזר ערבי נוספים שהשתתפו במשט לעזה.

`החטיפה היא פשע מוחלט`, אמר והוסיף: `אני מוכן למות למען אלוהים. זכותנו להגן על עצמנו, זכותנו לעזור לחלשים. היינו בספינה בחסות טורקית והם צריכים לעזור לנו`. פרט לסלאח, הדיון על השחרור מהמעצר מתקיים גם בנוגע לובנה מצאוי, לראש הפלג הדרומי של התנועה האיסלאמית,חמאד אבו-דעבאס וליו`ר ועדת המעקב של ערביי ישראל, מוחמד זיידאן.

ביום שלישי האריכה שופטת בית משפט השלום באשקלון, דינה כהן, את מעצרם של הארבעה בשבוע. בהחלטה אמרה השופטת כי שוכנעה ששיחרור החשודים יביא לשיבוש הליכי חקירה
ויסכן את שלום הציבור.

סלאח הרבה לחייך במהלך אותו דיון ונופף לשלום לחבריו הרבים שהגיעו לבית-המשפט, זמן קצר לאחר שבמקום פרצה מהומה - כשהתברר כי אולם הדיונים צר מלהכיל את העיתונאים והאזרחים הרבים שהגיעו. בשל כך, נאלצו עשרות מתומכיו של סלאח להישאר מחוץ לדלת האולם, שם - יחד עם בני משפחתו של השייח - הביעו את זעמם.

פרקליטתו של סלאח, עו`ד אורנה כהן, טענה נגד חוקיות מעצרם של הארבעה וגרסה כי הוחזקו בתנאים אלה במשך קרוב ל-40 שעות, מאז השתלטו כוחות צה`ל על הספינה הטורקית `מרמרה`. `כאשר הם נעצרו בספינה לא הוגשה בקשה לעצור אותם, וכך נשללה חירותם תוך שמנעו מהם מפגש עם עורך-דין`, הסבירה כהן.


ד נ




דוחפים לחקירה











סיממו אותם? טורקיה מחפשת ראיות נגד ישראל

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3898417,00.html

טורקיה שוקלת לפעול נגד ישראל במישור משפטי בינלאומי, וכבר החלה לאסוף ראיות. הלילה נלקחו המגורשים למרכז רפואי
משפטי, שבו לקחו מהם בין היתר דגימות דם. סגן ראש הממשלה: `ייתכן שקיבלו חומרים מסוימים`. ראש ארגון IHH: `נארגן משלחות נוספות לעזה`
AP



טורקיה אינה מרפה ורוצה חקירה בינלאומית למשט שהסתבך. המגורשים ששבו לטורקיה נלקחו הלילה (יום ה`) למרכז רפואי משפטי במאמץ למצוא ראיות על פשעים לכאורה של לוחמי השייטת. בין היתר מחפשת טורקיה עקבות לתרופות או כימיקלים בדמם של הפצועים. סגן ראש ממשלת טורקיה, בולנט ארינץ`, אמר בנמל התעופה של איסטנבול, בשעה שקידם את פני המגורשים: `ייתכן שהפעילים קיבלו תרופות מסוימות או חומרים בישראל. בדיקות יקבעו את זה`.

רשת NTV הטורקית דיווחה בתוך כך כי מנתיחת הגופות עולה כי תשעת ההרוגים במשט נורו. הראיות הנאספות נגד ישראל במרכז הרפואי עלולות לשמש לצעדים משפטיים במישור הבינלאומי נגד ישראל. סגן ראש הממשלה הטורקי הסביר: `אנחנו חשים שזה מתחייב, משום שאנחנו עשויים לבקש סעד משפטי לפי החוק הבינלאומי ונזדקק לראיות כדי לעשות זאת`. הוא אמר כי הפעילים `התמודדו עם ברבריות ודיכוי וחזרו בגאווה`. סוכנות הידיעות הטורקית אנטוליה ציינה כי אנשי התביעה הטורקית צפויים לתחקר 19 פצועים בבית חולים באנקרה.


ז
בין מאות המגורשים, ששבו לפנות בוקר לטורקיה, גם נשיא ארגון IHH, בולנט יילדרים, שעמד מאחורי המשט לעזה, שנגמר בתשעה הרוגים ועשרות פצועים ועצורים בלב ים. הוא הסביר כי אנשיו היכו את חיילי צה`ל כאקט של הגנה עצמית. לדבריו, הפעילים תפסו אקדחים של החיילים, זרקו אותם לים והיכו חיילים באלות ובכסאות.

היכונו לעוד משלחות לעזה
`גם אם היינו משתמשים באקדחים, זו עדיין היתה הגנה עצמית לגיטימית`, אמר יילדירים, עורך דין במקצועו, עם שובו לאיסטנבול. הוא ציין כי בכוונתו לארגן משלחות גדולות יותר לעזה, בים וביבשה, אם ישראל לא תסיר את המצור על עזה. דובר ארגון IHH, סרקאן נרגיס, אמר כי אנשיו מנסים לזהות חמש מהגופות. ארבעה זוהו כאזרחים טורקים. ראש ארגון IHH והמגורשים האחרים זכו לקבלת פנים חמה. אלפים חיכו להם באיסטנבול עם דגלי פלסטין ודגלי טורקיה וצעקו `אללה הוא אכבר`, `טורקיה גאה בכם` ו`לעזאזל ישראל`.


`הגנה עצמית`. נשיא ארגון IHH עם שובו (צילום: רויטרס)

שר החוץ הטורקי, אחמט דבוטאולו, קידם הלילה את פניהם של הפצועים ששבו מישראל בבסיס הצבאי אטימסגוט בטורקיה ודרש חקירה בינלאומית: `טורקיה תשתמש בכל האמצעים כדי להבטיח את קיומה של חקירה בינלאומית`. שר הבריאות, רג`פ אקדאג, קיבל אף הוא את פני החוזרים: `לצערנו, נאלצנו להשאיר שני פצועים בישראל משום שמצבם לא איפשר להם לטוס. הם יועברו לטורקיה בימים הקרובים`.


מנגד, זוכים לוחמי השייטת של חיל הים לתמיכה מבית. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר אמש: `חיילינו פגשו קבוצה אלימה - זו לא הייתה ספינת האהבה, זו הייתה ספינת שנאה. זה לא היה משט של שלום, זה היה משט של תומכי טרור`. לדבריו, `היה פה ניסיון לעשות לינץ` בחיילי צה`ל, רצו להרוג אותם`.

נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, דחתה על הסף עתירות מימין ומשמאל בעניין המשט לעזה שהסתבך בלב ים, תוך הגנה על חיילי צה`ל: `החיילים נאלצו להגיב כדי להגן על חייהם, ולמרבה הצער, הסתיימה הפעולה, שלא כמצופה, בקורבנות בנפש - תשעה אנשים נהרגו ונפצעו חיילים ומשתתפים במשט. הפעולה הסתיימה בכך שהאוניות נעצרו, ונוסעיהן הורדו מהן ונעצרו בישראל`.



קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד