קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - אקטיביזם

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

ביום רביעי, ה-23 ביוני, בשעה 20:00 בשייח` ג`ראח נפגש לאירוע מיוחד בשיתוף פעולה בין תושבי שיח ג`ראח וגרילה תרבות
Just Jerusalem

Subject: [Just Jerusalem] גרילה תרבות מציגים: שירת שייח` ג`ראח - שמעון אינטרנשיונל
To: justjlm@lists.justjlm.org

שירת שייח` ג`ראח - שמעון אינטרנשיונל
ביום רביעי, ה-23 ביוני, בשעה 20:00 בשייח` ג`ראח
נפגש לאירוע מיוחד בשיתוף פעולה בין תושבי שיח ג`ראח וגרילה תרבות.
אירוע של מחאה משותפת, בעדויות, בשירה ובמוסיקה.
נביע בקול גדול את תמיכתנו הבלתי מסויגת בתושבי שייח` ג`ראח ומזרח ירושלים כנגד האיוולת של בתי המשפט וכוחות הביטחון, כנגד הבריונות היומיומית של הדיירים החדשים, וכנגד עוולות הכיבוש בירושלים, בעזה ובגדה והרדיפה אחר האזרחים הפלסטינים-ישראלים.
הסעות מתל-אביב יצאו ממסוף אל-על בשעה 18:00. לפרטים והרשמה, מתי: 052-2471270, או שרה: 054-6543955
(מיקום האירוע במפה: http://bit.ly/9g4wCT)
עוד ניתוח קוסמטי קטן וכבר לא תזהו אותה – זו היתה שייח` ג`ראח, כפר פלסטיני ירושלמי, תושביו פליטים של 48 ומגדל המואזין מזדקר ליד תחנת הדלק. לפני גגות הרעפים ו-200 יחידות הדיור מבטון והחניון לנוחות מתפללי מתחם שמעון הצדיק. לפני שהיו בתיה לאפר והדמוקרטיה לשטיח ניגוב רגלים. לפני שהוכרזה קבל עם ועדה התנחלות `כבשת הרש` הקדושה לירושלים ולתפארת מדינת ישראל.
באישון לילה - השעה החביבה על החוק, הקיפו עשרות שוטרי מגב את בית משפחת אל-קורד ופינו את יושביו בכח רב אל הרחוב. בבוקר כבר הגיעו משחררי שייח` ג`ראח לארגון `נחלת שמעון (`הצדיק`) אינטרנשיונל` אל ביתם החדש. אך החוק לא הגיע מוקדם, הוא הגיע, יש לומר, באיחור ניכר. החוק החזיק בידו שטר קנין מיושן, אי משם, ועל חותמות עותומניות נישאו בגאון ובדיו חדש ונוצץ חתימות שופטי המחוזי והעליון וקבעו באופן חד משמעי – אדמות 48 יושבו לבעליהם החוקי (כלומר, רק אם הוא יהודי)!
וכך בסדר מופתי, בית אחר בית נופל בשבי אי שיוויון משפטי ואזרחי. כוחות משטרה עצומים מוקצים לא רק לפינוי אמהות וילדים, אלא לדיכוי אלים של תומכים ומפגינים. המאבק בשייח` ג`ראח הפך זה מכבר לכר החבטות לא רק של כוחות הביטחון, אלא של כל גורם המבקש לקדם שנאה ופחד, להשתיק כל ביקורת ולהסית כנגד פעילי וארגוני זכויות אדם וכנגד האוכלוסיה הפלסטינית.
השלב האחרון והאלים ביותר בטיהור שייח` ג`ראח מתושביה הפלסטינים (וכינון תסבוכת מתנחלית למהדרין בטבעת חנק על ירושלים) כבר החל, אך כל עוד נמשיך במאבק – הוא לא יהיה השלב הסופי. משמרת המחאה בשייח ג`ראח` מוסיפה להתכנס שבוע אחר שבוע והיא הולכת וגדלה.
נשיר שירים ונעמוד זקופים עם תרבות שמסירה מעליה את העוול וחותרת לחזון חדש ובריא לחברה הישראלית והפלסטינית בחיים משותפים, צודקים ושווים. `אין קדושה בירושלים הכבושה` וכאן – אנו גרילה תרבות חוברים לתנועה המקסימה לשחרור שייח` ג`ארח. לליצנים נביא שירה והומור, למתופפים נתופף מהפכת שירה, למגאפון נביא עוד מגאפון פואטי ונחבר בין המאבקים מירוחם, קרית גת, לרחובות, נפיל את מגדלי אקירוב ונבנה חברה מחדש .
משתתפים:
• אביה בן דויד
• אהרון שבתאי
• אורן ירמיה
• אליענה אלמוג
• אלמוג בהר
• אסנת סקובלינסקי
• בועז יניב
• יהודה עתי
• יהושע סימון
• יובל עיברי
• יונית נעמן
• מרואן מחול
• מתי שמואלוף
• נעמה גרשי
• ענבל כהנסקי
• רועי צ`יקי ארד
• רוני הירש
• תאמר מסאלחה
• תהל פרוש
גרילה תרבות, ארגון-על של יוצרים וכתבי עת, שמטרתו להוציא את השירה ממגדל השן הצונן אל השטח הבוער ולהשתמש ביצירה בישראל כדי לסייע במאבקים חברתיים. אירועי גרילה קודמים:
• שירת הפיראטים הפגנת מחאה נגד ההשתלטות על המשט בעזה
• שירת רמלה לוד שירת רמלה לוד
• שירה מפרקת חומה: האסופה גרילה תרבות באבו-דיס
• שירת ירוחם מפעל אקרשטיין, ירוחם
• שירה מפרקת חומה אבו דיס
• משוררות נגד האח הגדול מחאה אנטי ביומטרית
• שירת הפליטות ילדי העובדים הזרים
• שירת האוניברסיטה הסגורה האוניברסיטה הפתוחה
• מופע (אוף) פסטיבל שירה במדבר 2009 פסטיבל השירה בשדה בוקר 2009
• לצאת! אסופה נגד המלחמה בעזה
• שירה מול מגדלי אקירוב מחאה אנטי מלחמתית
• שירת המדע מכון ויצמן למדע
• שירת פולגת קריית גת
• שירת המלצריות קופי טו גו
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

הפסקת אש עם איראן. בעזה ההרג נמשך כל יום וכל לילה.
הפגנת אחד במאי - למען העובדים ונגד המלחמה / ועידת השלום העממית / הגיע הזמן לסירוב המוני - לא הולכים למלחמה
מסרבים.ות למלחמה |הפגנה היום חמישי 24.4 | 19:30 | כיכר הבימה ת"א