קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

עמותת גישה בנייר עמדה חדש: מי כיבה את האורות בעזה?
גישה
16.6.10
http://www.gisha.org/index.php?intLanguage=4&intItemId=1811

תחילת 2010 מצויים רוב הזמן כ-30% מתושבי הרצועה ללא חשמל בכל רגע נתון.
החמרה זו באה על רקע שנים של פגיעה בתפקוד תחנת הכוח בעזה באמצעות הפצצתה וכן הגבלות שהטילה ישראל על העברת סולר תעשייתי.
שיעור הגבייה צנח באופן דרסטי משנת 2000 עם ההידרדרות במצב הכלכלי עקב החמרת ההגבלות על חופש התנועה של תושבי עזה.
האחריות השיורית לאספקת חשמל תקינה לתושבי הרצועה נותרה בידי ישראל.
הרשות הפלסטינית ושלטון חמאס נושאים באחריות לזכויותיהם של תושבי עזה ועליהם לפעול בתיאום על מנת לאפשר אספקת חשמל תקינה.

יום ד`, 16.6.10 –נייר עמדה חדש: `מחסור בחשמל בעזה: מי כיבה את האורות?` העוסק במשבר החשמל הנוכחי ברצועת עזה, כיצד נוצר ומה ניתן לעשות על מנת לפתרו, התפרסם היום ע`י עמותת `גישה – מרכז לשמירה על הזכות לנוע`. ברצועת עזה מתקיימות כיום הפסקות חשמל יזומות של כ-8 עד 12 שעות ליום אשר משבשות את פעילותן התקינה של התשתיות ההומניטריות ובהן מוסדות בריאות וחינוך, תשתית המים והביוב וכן המגזר החקלאי. הפסקות החשמל אף גובות מחיר בחיי בני אדם שנהרגו ונפצעו משימוש בגנרטורים, אשר מועברים דרך המנהרות ומופעלים באופן לא בטיחותי.
המחסור הנוכחי הינו שלב נוסף בתהליך ארוך שנים של `כיבוי האורות ברצועת עזה` במסגרתו מעולם לא הצליחה תחנת הכוח של עזה להגיע ליכולת תפוקה מקסימלית ותושבי הרצועה סובלים ממחסור תמידי בחשמל. המשבר החל עם הפצצת תחנת הכוח ברצועת עזה ביוני 2006 ע`י חיל האוויר והמשיך עם הגבלות שהטילה ישראל החל מאוקטובר 2007 על כמות הסולר התעשייתי שאפשרה לתחנת הכוח לרכוש. הידרדרות נוספת החלה בנובמבר 2009 עת הפסיק האיחוד האירופי את המימון הישיר של הסולר התעשייתי לתחנת הכוח והחזיר את האחריות לכך לידי הרשות הפלסטינית. מאז תחילת 2010 מועברת כמות קטנה והולכת של סולר תעשייתי לרצועת עזה ולכן נאלצה תחנת הכוח בעזה לצמצם את תפוקת החשמל ובכך להעלות את גרעון החשמל בעזה לכ-30%. לטענת הרשות הפלסטינית הסיבות להורדה בסכום אותו היא מקצה לרכישת הסולר התעשייתי הן חוסר אפשרותה לעמוד בכלל חובותיה ושאיפה שתושבי הרצועה יטלו חלק בכיסוי חשבונות החשמל שלהם. מאז שנת 2000 צנח ממוצע הגבייה החודשי ברצועת עזה מ-83% מהסכום הכולל של חשבונות החשמל ל-39% וזאת על רקע מניעת כניסתם של פועלים פלסטינים מרצועת עזה לישראל וההידרדרות במצב הכלכלי ברצועה.
עמותת גישה קוראת לישראל להתיר מעבר חופשי של סולר תעשייתי בהתאם לצרכיה של האוכלוסייה ושל תשתית החשמל ברצועת עזה, ולא על פי מכסות שרירותיות ולהתיר מעבר חופשי של חומרי גלם, חלקי חילוף וחומרי בנייה למערכת החשמל. עמותת גישה מציינת את חובתם של הרשות הפלסטינית ושל שלטון חמאס לפעול בתיאום עם כל הגורמים הרלוונטיים, לרבות ביניהם, ועם חברת החשמל בעזה ((GEDCo, על מנת לאפשר אספקת חשמל תקינה, כאשר זכויותיהם של תושבי עזה ניצבות בראש סדר העדיפויות שלהם. עמותת גישה מציינת כי ראוי כי האיחוד האירופי ימשיך לפעול בתיאום עם כל הגורמים הרלוונטיים, על מנת לקדם את מילוי צורכי אספקת החשמל של האוכלוסייה האזרחית בעזה.
לצפייה בנייר העמדה, לחצו כאן.
למידע שבועי על המעברים של רצועת עזה לרבות מעבר סולר תעשייתי, בקרו ב - www.gazagateway.org.

רשימה חלקית של מוצרים שהעברתם לרצועת עזה אסורה / מותרת - יוני 2010









רה
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד