קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - מצור, חומה ומחסומים

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

איך מגיעים מעזה לרמאללה? פרויקט הניו-מדיה הגדול ביותר שנעשה בישראל בתחום זכויות האדם
גישה
24.06.10
http://www.spg.org.il/


פרויקט הניו-מדיה הגדול ביותר שנעשה בישראל בתחום זכויות האדם

איך מגיעים מעזה לרמאללה? הקליקו ותגלו.


משחק אינטראקטיבי המשלב אנימציה, מסמכים, סרטוני וידאו ובלוג – אשר לאור ההודעה על הקלות על העברת סחורות לעזה, מדגיש את הצורך לבטל את מדיניות ההפרדה בין עזה לגדה – מדיניות שמאיימת לחסל את פתרון שתי מדינות.

לצפייה במשחק: www.spg.org.il

לצפייה בסרטון סלבס: http://www.youtube.com/watch?v=Vt6goQMEnMI

סרטון טריילר : http://www.youtube.com/watch?v=dgsZhL6QfQw

קבוצה בפייסבוק : http://www.facebook.com/group.php?gid=113686208677269&ref=ts

– משחק מחשב ראשון מסוגו בישראל הושק על ידי עמותת `גישה – מרכז לשמירה על הזכות לנוע`. המשחק, `Safe Passage`, מאפשר למשתמש לחוות באופן אינטראקטיבי את הגבלות התנועה בין רצועת עזה לגדה המערבית בעת שהוא עושה שימוש חדשני באנימציה, מסמכי פלאש, סרטוני וידאו ובלוג. בנוסף, מהווה המשחק ארכיון מדיני ומשפטי כאשר הוא משלב עשרות מסמכים רשמיים אשר שופכים אור על החקיקה הצבאית והפסיקה המשפטית הנהוגות מאז שנות ה-90` אז החלה ישראל להטיל הגבלות הולכות ומחמירות על התנועה בין האזורים.

המשתמש יכול לבחור באחת משלוש דמויות – סטודנטית, סוחר ואיש משפחה – ולנסות להגיע ליעד שהציבו לעצמן. כשייכנס לנעליה של הסטודנטית יידרש המשתמש, בין היתר, לנסות לשכנע תיבת דואר צבאית לבחון את בקשתו ללמוד, בעזרת כובע מעופף, נוסחאות מתמטיות ועולם דמיוני בעוד שבנעליו של איש המשפחה ימצא את עצמו רגע אחד על ספסל מחוץ לביתו בגדה המערבית וברגע שלאחר מכן מועף לרצועת עזה בגלל מפתח קסמים. הסוחר, לעומתן, נאלץ להתמודד עם מטבעות ענק שמאיימים לעצור אותו בדרכו לייצר ולמכור גלידה ולשם כך מחפש פתרונות יצירתיים ביבשה ובאוויר.

גלעד בכר, במאי הפרויקט: `עמדנו בפני אתגר - איך להפוך מסמכים בלתי נגישים לקהל הרחב למשהו שיש בו עניין ציבורי. הפתרון היה לשזור אותם בתוך סיפורים אישיים של אנשים אמיתיים בעזה ובגדה המערבית. היה לי חשוב לעזור לקהל שלא מכיר את הנושא מהזווית הזו, להיחשף למדיניות`.

לפי המדיניות הנוכחית של ישראל, תושב פלסטיני שכתובתו רשומה בעזה, גם אם יצליח לצאת דרך רפיח ולהגיע לירדן, לא יורשה להיכנס לגדה המערבית דרך מעבר אלנבי כיוון שזו הוכרזה על ידי ישראל `שטח צבאי סגור` והיא אינה מתירה כניסה אליה של תושבים פלסטינים שכתובתם רשומה בעזה. מדיניות זו מנוגדת להתחייבותה של ישראל בהסכמים בינ`ל לראות בעזה ובגדה המערבית `ישות טריטוריאלית אחת` שבתחומיה מותר חופש תנועה. ההגבלות מחבלות באופן מובהק באפשרות לפתרון מדיני של שתי מדינות.

מדיניות זו החריפה מאוד לאור הסגר הכמעט הרמטי שמטילה ישראל על רצועת עזה מאז יוני 2007 ואשר מונע תנועת אנשים וסחורות בין שני החלקים וזאת כחלק ממדיניות מוצהרת של `לוחמה כלכלית` נגד שלטון חמאס. בעוד שטרם הסגר היו הגדה המערבית ורצועת עזה חלק ממערכת כלכלית אחת וחלקו שוק משותף, הרי שמדיניות הסגר מונעת, בין היתר, את המעבר של סחורות מעזה לשווקים בגדה המערבית, מונעת את הכניסה של חומרי גלם לעזה מהגדה המערבית, וקובעת מגבלות על תנועה של אנשים לעזה וממנה לרבות סוחרים. בנוסף, כחלק ממדיניותה להפריד בין הגדה המערבית לרצועת עזה מטילה ישראל איסור גורף מאז שנת 2000 על מעבר סטודנטים פלסטיניים ללימודים באוניברסיטאות פלסטיניות בגדה המערבית בניגוד להמלצת בג`ץ בנושא. ישראל גם אוסרת על פלסטינים אשר מענם הרשום הוא עזה לשהות בגדה המערבית, גם אם התגוררו שם במשך עשרות שנים, ונוקטת צעדים להעבירם בכוח מהגדה לעזה. כן, ישראל מונעת כמעט לחלוטין האפשרות לאיחוד משפחות בין עזה לגדה.

עו`ד שרי בשי, מנכ`ל עמותת גישה: `הקלות על פעילות הומניטרית ברצועת עזה לא יספיקו אם ישראל תמשיך ביישום מדיניות ההפרדה בין עזה לגדה. מעבר חופשי של סחורות ובני אדם בין עזה לגדה הוא הבסיס לבניית חברה בריאה ומשגשגת, ועל ישראל לאפשר זאת, בכפוף לבדיקות בטחוניות פרטניות`.

לפרטים נוספים ולתיאום ראיונות: רות גרון , 052 6388790, yonit@benor.co.il, או עו`ד שרי בשי, מנכ`ל עמותת גישה, 054-8172103, sari@gisha.org



ד נ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

הישראלים בברלין מפגינים `לקבל את פני` נתניהו
היום בבית המשפט העליון - תביעת פיצויים של נער ששותק בארבעת גפיו מירי של הצבא.
הימים החולפים קשים מנשוא. המראות הקשים של הפצצות והריסות, לצד תמונותיהם של הקורבנות והפצועים הרבים, ביניהם עשרות נשים וילדים - מפלחות את הלב.