קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - אקטיביזם

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

עתירה בדרישה להכפיל תקציב תפעול מוסדות החינוך בירושלים המזרחית

מאת:דן יקיר
האגודה לזכויות האזרח
16.9.10



ביום 16.9.10 עתרה האגודה לזכויות האזרח לבית המשפט לעניינים מינהליים בירושלים, בדרישה לחייב את עיריית ירושלים לתקצב את מוסדות החינוך בירושלים המזרחית, בכל הנוגע להוצאות תפעול בתי ספר וגני ילדים, בהתאם לסכומים אשר נקבעו על ידי המנהלה לחינוך ירושלים (מנח`י), לפי החישוב הנהוג על-ידיה. העתירה חושפת כי מוסדות החינוך הרשמיים בירושלים המזרחית תוקצבו בשנת 2010, כמו גם בשנים שקדמו לכך, בסכום הנמוך בכ- 50% מהסכום הנדרש להפעלתם. לקראת דיוני התקציב לשנת 2010, העלו חישובי מנח`י כי התקציב הדרוש לתפעול מוסדות החינוך בירושלים המזרחית הוא כ- 20,000,000₪. אולם בהחלטת מליאת עיריית ירושלים הוחלט להגדיל את תקציב התפעול של מוסדות החינוך בירושלים המזרחית לשנת 2010 בכ-1,000,000 ₪, כך שהוא יעמוד על סך של כ-9,600,000 ₪ בלבד - פחות ממחצית מהסכום שנקבע על ידי מנח`י. התקצוב החסר הוא תקצוב המיועד לתפעול השוטף של הספר מוסדות החינוך הרשמיים במזרח העיר, כגון - תשלומי חשמל ומים, רכישת ציוד, תחזוקה בסיסית ותיקונים קטנים.
ביקורת על החלטת העירייה נשמעה גם מפי היועץ המשפטי לעירייה, עו`ד יוסי חביליו, שהזהיר בחוות דעת שהגיש באפריל השנה: `לאור האמור בחוות דעתי הרי שיש לפעול להגדלה משמעותית של תקציב הפעולות למוסדות חינוך רשמיים במזרח העיר במסגרת התקציב המתוכנן לשנת 2011, שכן הדבר מחויב מעקרונות השוויון. מעבר לכך, באם העירייה לא תעשה כן יש חשש שהדבר לא יעמוד במבחן משפטי`.

מהעתירה, שהוגשה בשם 14 עותרים ממזרח העיר המייצגים ועדי הורים ומוסדות קהילתיים בשכונות שונות, עולה כי השלכותיו של תת-התקצוב באות לידי ביטוי הן בפגיעה ברמת הלימודים והן בסכנה לפגיעה בבריאותם של התלמידים ובשלמות גופם, עקב חוסר היכולת לשמר רמת בטיחות, היגיינה וניקיון ראויה במוסדות החינוך.

(לדוח `תעודת עניות: מצב מערכת החינוך בירושלים המזרחית, ספטמבר 2010`, מאת האגודה לזכויות האזרח ועמותת עיר עמים, לחצו כאן: http://www.acri.org.il/Story.aspx?id=2561)

עו`ד קרן צפריר כתבה את העתירה.



רה
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

הפסקת אש עם איראן. בעזה ההרג נמשך כל יום וכל לילה.
הפגנת אחד במאי - למען העובדים ונגד המלחמה / ועידת השלום העממית / הגיע הזמן לסירוב המוני - לא הולכים למלחמה
מסרבים.ות למלחמה |הפגנה היום חמישי 24.4 | 19:30 | כיכר הבימה ת"א