קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - מצור, חומה ומחסומים
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
מוות בכיתת יורים נגזר על עזתי ש"ריגל" לישראל
ynet
עלי ואקד
23.09.10
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3958842,00.html
דובר משרד הפנים של הארגון ברצועה, איהב אל-ר`סין, מסר כי בארגון הוחלט בתקופה הקרובה להגביר את המאמצים לחשוף רשתות של משתפי פעולה עם ישראל הפועלות בעזה, וכי בידי אנשיו מידע אודות חוליית פלסטינים שסייעה לישראל ופעלה אף לאפשר לאחד מראשיה, ג`ומעה אל-סקא, להימלט מאימת פעילי חמאס ברצועה ולהגיע לרמאללה.
לטענת אל-ר`סין, כמה חשודים בחברות באותן חוליות כבר מסרו הודאות על מעורבותם בחיסול בכירים בארגוני הטרור ברצועה. הוא סיפר כי הם נהגו לערוך מעקבים אחר פעילי טרור בכירים, ואף הטמינו מטעני חבלה סמוך לגדר המערכת שבגבול ישראל ובמקומות שונים שבהם נהגו להתאמן - מה שלדבריו, הביא למותם של כמה חמושים.
בין היתר, טען אל-ר`סין כי כמה פעילי פתח נעצרו בחשד שאספו מידע אודות בכירים בממשלת חמאס ברצועה ובארגונים השונים הפועלים בשטחה. אחד העצורים הוא סייען שהוביל את כוחות הביטחון לביתו של בכיר ב`פלוגות אל-קודס`, מאג`ד אל חראזין, וכן משתף פעולה בכיר שלדבריו - סייע לחיסולם של פעילי גדודי חללי אל-אקצה, הזרוע הצבאית של פתח, על-ידי לוחמי השייטת ביוני האחרון - כשניסו, ככל הנראה, להסתנן לישראל דרך הים ולבצע בה פיגוע.
במאי הוציא חמאס להורג שלושה תושבי עזה, שהורשעו בשיתוף פעולה עם ישראל, חודש לאחר ששניים אחרים הוצאו להורג. על 11 נוספים נגזר עונש מוות. אחרי ההוצאות להורג, הגבירו בחמאס את הלחץ על המשת`פים ופרסמו קריאה לפלסטינים העומדים בקשר עם כוחות הביטחון של ישראל לחדול ממעשיהם ולהסגיר עצמם לרשויות - בתמורה לקבלת חנינה.
אל-ר`סין הכריז במאי האחרון כי תקופת החנינה תימשך עד ל-10 ביולי. מאז היא נגמרה, ובתי המשפט הצבאיים של חמאס חזרו להטיל על המסייעים לישראל, כביכול, את העונש הקשה ביותר.
ארגוני זכויות אדם ברשות ובישראל פרסמו הודעות גינוי בעקבות הוצאתם להורג של הפלסטינים לפני כמה חודשים. בהודעה מטעם הארגונים הפלסטינים, הם מחו על כך שהשניים לא זכו להליך משפטי הוגן, וסברו כי העונש הוא `צעד המנוגד לחוק הפלסטיני, האוסר ביצוע גזר דין מוות ללא אישורו של נשיא הרשות`.
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
הישראלים בברלין מפגינים `לקבל את פני` נתניהו
היום בבית המשפט העליון - תביעת פיצויים של נער ששותק בארבעת גפיו מירי של הצבא.
הימים החולפים קשים מנשוא. המראות הקשים של הפצצות והריסות, לצד תמונותיהם של הקורבנות והפצועים הרבים, ביניהם עשרות נשים וילדים - מפלחות את הלב.