קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - נושאים קשורים

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

מג"ב רדפו אחרי מסתננים, פלסטיני נורה למוות
מאת יאיר אלטמן ועלי ואקד
Ynet
3.10.10
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3963056,00.html

פלסטיני בן 38 נהרג לפנות בוקר (יום א`) מירי לוחם מג`ב שתפס אותו במהלך ניסיון להסתנן לישראל, סמוך לכפר עיסוויה שמצפון לירושלים. לטענת המשטרה, א-דין קוואזבה, נשוי ואב לשישה מהכפר סעיר שבאזור חברון, נורה למוות כשניסה לחטוף את אקדחו של הלוחם, במהלך עימות עמו.

במהלך הלילה הבחין סיור משותף של מג`ב והמשטרה בקבוצה של כ-15 פועלים שהסתננו לישראל באזור הכפר עיסוויה, סמוך לכביש הישן בין הגבעה הצרפתית ומעלה אדומים. השוטרים רדפו אחר הפועלים במעלה גבעה, ולטענת המשטרה בשלב מסוים השיג לוחם מג`ב את אחד הפועלים והחל להיאבק עמו.

במשטרה טוענים כי הפועל ניסה לחטוף את אקדחו של הלוחם וכתוצאה מכך נורה כדור בודד אשר פצע אותו אנושות. צוות מד`א שהגיע למקום קבע את מותו. האירוע ייבדק על ידי המחלקה לחקירות שוטרים.

`הוא כבר לא יכול היה ללכת`

סלאח קוואזבה, בן דודו של ההרוג, סיפר ל-ynet כי בסביבות חצות יצאו פועלים מאזור חברון לעבודה בתוך הקו הירוק. `הגענו לגדר שבאזור עיסוויה כדי להיכנס לתוך תחומי ירושלים. גדר בגובה של כמעט חמישה מטרים. ניסיתי להרים אותו בעודי עובד על הגדר ואחיו ניסה לדחוף אותו למעלה.

`לקח לנו כמעט 10 דקות כי הוא קצת כבד. פתאום רכב טויוטה שבו היו שוטרי מג`ב החל לרדוף אחרינו מהצד הישראלי של הגדר ועשרות העובדים החלו להתפזר`. לדבריו, הלוחמים לא תפסו איש, ולאחר מכן שבו לאזור הגדר וארבו למי שחזר וניסה לחצות אותה.

`החיילים התקרבו אלינו, אני התחלתי לברוח. חסן, אחיו של עז א-דין, החליט שאין לו כוח לברוח והסתתר בקרבת מקום. גם עז א-דין החל לברוח. הייתי במרחק של 20 מטר ממנו, הוא כבר לא יכול היה ללכת. התחלתי לתצפת על האזור כדי לראות איפה החיילים ואיפה עז א-דין וחסן. פתאום אני רואה חייל מצמיד לעז א-דין רובה`, סיפר.

`נורה מטווח אפס`

לדבריו, בגלל החשכה לא הבחין אם הרובה הוצמד לחזה או לגב של עז א-דין. `הוא ירה בו. רצתי לכיוון א-טור והבחנתי שם בקבוצת פועלים ושלושים חיילים או שוטרים מיחידות מיוחדות, רעולי פנים ואלות בידיהם, והתחלתי לצעוק `תביאו לנו את עז א-דין`. אמרתי לעובדים שירו בו.

`התקבצנו בשני צידי הכביש הראשי, אולי 120-150 פועלים. כולנו התחלנו לצעוק `ירו בו, תביאו לנו אותו`. הלוחמים היכו אותנו ואני צועק מרחוק `חסן, גש תראה את אחיך`. כשהסתתר, חסן הוא ביקש ממני שלא אתקשר אליו כדי שהחיילים לא ישמעו את הצלצול. מסתבר שחסן ניגש וראה את אחיו מתבוסס בדמו. הוא החל לצעוק והחיילים באו ולקחו אותו`.

לדבריו, עז א-דין התבוסס בדמו במשך שעות.

`לא ראינו שום אמבולנס ניגש אליו, רק ב-6:00 בבוקר הכניסו אותו לתוך שק וגררו אותו כ-30 מטרים לכיוון האמבולנס. עז א-דין נהרג בדם קר, כשהוא מנסה להסתתר מהחייל שירה בו במרחק של טווח 0 מבלי שניסה אפילו להגן על עצמו`.

לפני כשלושה שבועות נורה למוות גנב רכב פלסטיני בצפון תל-אביב. השוטר היורה, רס`מ בורה רצון, טען בחקירתו במח`ש כי במהלך המעצר של שלושת החשודים, כאשר המנוח היה אזוק באזיקים, אירעה פליטת כדור מנשקו.

ת.ק
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

מחר (שישי) משמרת מחאה על הקטל הנמשך של עובדי הבניין‎
עצרו את האש – לא למתקפה על עזה! הפגנת חרום הערב (ד`) מול משרד הביטחון ‎‎
קפלן פינת השלום: הערב וובינר מהצד השמאלי של הפגנות השבת