קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
"הנשק היחיד שראיתי במרמרה – של צה"ל"
nrg
אריק בנדר
09.06.11
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/248/776.html?hp=1&cat=404&loc=104
סערת המרמרה וח`כ זועבי: שלשום פורסמו תמונות חדשות בהן נראית ח`כ חנין זועבי (בל`ד) לצד פעילי ה-IHH על סיפון המאווי מרמרה כשהם חמושים בנשק חם. בתגובה לפרסום התמונות דורשת זועבי מצה`ל וממשרד הביטחון לשחרר את קלטת הווידאו שהקליטו לוחמי השייטת בעת הפשיטה על הספינה. לדבריה, הסרטון יוכיח כי הצילומים שתיעדו אותה הם `מגמתיים ואינם חושפים כל עובדה`.
`השימוש שנעשה בצילומים מהמשט הוא לא בכדי להוכיח אשמה כלשהי, אלא פשוט מסתמך על החשיפה לקהל מוסת, אנטי ביקורתי שמוכן לבלוע את כל מה שמאכילים אותו`, אמרה ח`כ זועבי בפנייתה.
`אם היינו בחברה נורמלית השאלות המתבקשות היו: למה לחכות עד עכשיו אם באמת היו הוכחות כל הזמן, דווקא לפני המשט השני? ולמה הסלקטיביות והמינון הנמוך של החומר?`. עם זאת, לדבריה, הקהל הישראלי אינו מעוניין לאתגר את עצמו בשאלות הנוגעות באמת עצמה.
בהמשך, חזרה ח`כ זועבי על ההצהרה לפיה הנשק היחיד שראתה על גבי האונייה היה זה של חיילי צה`ל, באמצעותו נהרגו תשעה פעילים לא חמושים. `יש בידי צה`ל הוכחות המפלילות צד אחד בלבד - את עצמו. אם אכן היה נשק על הספינה, מדוע אותם פעילים שהחזיקו בו לא עשו בו כל שימוש? והאם אין זו הוכחה לאי-אלימות, ההתעקשות שלא להשתמש בו?`, הוסיפה.
ח`כ זועבי דורשת בפנייתה להוציא את האמת לאור. `אני מוכנה ללכת עד הסוף, אני דורשת לסיים את החקירה הפלילית כנגדי וקוראת תיגר על המשטרה
להעמיד אותי לדין. המאמצים להסית את הציבור נגדי נובעים מכך שאני חפה מפשע. אני גאה במעשיי, במעשים אלו אני פועלת לשוויון מלא ולזכויות אדם, אני מייצגת את כל בני החורין ולא את כוחות הדיכוי, הכיבוש או השקר`.
היא מסרה כי מאז הפרסום הראשון שרמז כי קיימים צילומים המפלילים אותה היא שלחה שלושה מכתבים - לדובר צה`ל, לשר הביטחון וכעת גם ליועץ המשפטי לממשלה, הדורשים את פרסום החומרים במלואם, כמו גם את העברתם לידיה על מנת שתוכל לבחון אותם ולהגיב אליהם.
ד נ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד