קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

הספינה האירית לעזה: עלייתם למטוס של פעילי זכויות האדם האיריים נמנעה והם הוחזרו לכלא גבעון
FREE GAZA
הספינה האירית לעזה
10.11.11


להפצה מיידית: יום ה` 10 בנובמבר 2011
למידע נוסף: לורנס דייוויס 086-3605053
קלאודיה סאבה 086 3938821

משבעה פעילי זכויות אדם איריים שהיו בדרכם חזרה לארצם היום אחה`צ ב 14:25 נמנעה ברגע האחרון עלייתם למטוסם בנתב`ג ע`י מאבטחים ישראלים חמושים.

בלילה הקודם נלקחו לתא מעצר סמוך לנתב`ג כהכנה לעלייתם לטיסתם ללונדון ב 07:40 כאשר ממש ברגע האחרון טרם עלייתם למטוס נבלמו ע`י כוחות הביטחון של ישראל והוחזרו לכלא גבעון. כל השבעה עצורים עד למועד לא ידוע, וכל מידע נוסף לגבי שחרורם לא נתאפשר ע`י הרשויות הישראליות או משרד החוץ האירי.

מתאם קבוצת החוף של ה`ספינה לעזה` שוחח טלפונית עם פינטן ליין לפני שהקשר נותק באחת. סיפר ליין: `זהו ניסיון מכוון ומתוכנן ע`י הישראלים לשבור את רוחנו. הוא לא יצלח.`

בנוסף ליין דווח כי השבעה היו נתונים להתעמרות בלתי פוסקת, חיפושי גוף משפילים, נכבלו באזיקים ו`נמנעה מהם שינה`.

גיי לוולורת אחיה של זוי לוולורת שוחח בקצרה עם זוי, שתיארה את העובר עליהם מצד הישראלים כ`אכזריות לשמה`.

משפחות העצורים מתקשרות לחבר צוות החוף ה`ספינה לעזה` מתוך תחושת מצוקה גוברת.

לורנס דייויס, דובר `הספינה האירית לעזה` אמר: אנו זועמים על נסיון אחרון זה של הישראלים לכופף את רוחם של פעילי זכויות האדם, של משפחותיהם ושל תומכיהם, כל אלו שציפו לשובם הביתה היום אחה`ץ בדבלין. זוהי רק דוגמה נוספת לאכזריות וליהירות המופנים לפלסטינים מדי יום ביומו.

הוסיפה דוברת `הספינה האירית לעזה` קלאודיה סאבה: זה מייסר במיוחד את המשפחות ללמוד שאהוביהן לא יגיעו הביתה כפי שציפו, וכי אין בנמצא מידע לגבי העובר עליהם ומועד שחרורם.`



ד נ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד