קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
סכנה גזענית – הדמוגרפיה
on-the-left-side
אליהו קאופמן
18.01.12
http://on-the-left-side.org.il/?p=2458
`חוק האזרחות` הוא עוד שלב ב`מלחמה דמוגרפית` להנצחת המיעוט הכובש כרוב, עם
אליבי `ביטחוני`. בכך שופטי בג`ץ אינם שונים ברגשותיהם מרוב חברי הנהגת המדינה.
`חוק האזרחות` נגד ערביי ישראל לא נולד בשבועות האחרונים, וגם לא בחודשים האחרונים. הרעיונות של `הגבלת הילודה` לא נולדו אצל איזה פקידון עלוב בשם שלום שמחון, וגם לא אצל אברהם פורז בגלגולו הישן במרצ. `הברקות` אלה הוכנו כבר במדיניות הציונית של לפני כמאה שנה, עת חיים ויצמן היה ה`מאסטרו`, ובן צבי, אושיסקין וה`ינוקא` בן גוריון משכו בעגלה הציונית. `רוב יהודי` כנגד הערבים ו`רוב חילוני` כנגד החרדים – אלה היו ההשקפות שהביאו את הציונות להעדיף את שלטון הבריטים ב-1918, זו הייתה ההשקפה שבגללה מפ`ם חפצה ב`מדינה דו- לאומית` ב-1948, וזו הייתה ההשקפה שהנחתה את התנועה הציונית בהסכמתה להגבלת עליית פליטי אירופה בהמוניהם לארץ ישראל. אם מחליפים את המילים `ערבי` ב`חרדי` מקבלים את אותה תוצאה – הגבלת הילודה בקרב ציבורים אלה בנימוק של `סכנה דמוגרפית`.
בנימוק הזה של `סכנה דמוגרפית` בונים ערים חרדיות בשטחי הכיבוש של הגדה המערבית, ולא מקימים שכונות חרדיות בערים שבהם חיו פעם חרדים רבים – כמו רחובות, פתח-תקווה ואפילו המושבה מזכרת בתיה. בנימוק זה מלינים על התיישבות ערבית ביפו, בעכו ובנצרת עילית. הסכנה איננה `ביטחונית` – אפשר לקיים בית כנסת על יד מסגד. הסכנה היא דמוגרפית. ה`רחם הערבית` וה`רחם החרדית` מפחידות את המתנחל הלבן החילוני, בעיקר ה`רוסי`, זה שהורג את ילדיו ב`אמצעי מניעה` או בהפלת עוברים חיים ואחר-כך דורש מה`מיעוטים הנצחיים` לנהוג כך גם הם, כדי שיישארו מיעוט. החל ב`דו`ח קניג` הגזעני של שנות ה-70, נגד הערבים בגליל, ועד ל`סקרים האובייקטיביים` דהיום, שוברים לעצמם מתנחלי ארץ-ישראל את הראש כיצד להשאיר את הילידים הערבים והחרדים במיעוט. פעם הם מבקשים לחקוק חוקים ל`רוב יהודי`, ובפעם אחרת הם מפחידים מפני `רוב לא ציוני`. במדינה דמוקרטית ונורמאלית קוראים לכך גזענות. נכון אמנם שגם באירופה מדברים בשפה זו נגד האסלאם, אך בישראל המצב חמור יותר: המדברים בגזענות הם המתנחלים החדשים שהגיעו מברית-המועצות, ולא התושבים הוותיקים. הם מסיתים נגד הילידים הערבים והיהודים שחיו כאן עוד מימי הטורקים והצלבנים. אותם מתנחלים ישראלים לבנים נעזרים ב`הפרד ומשול` בין החרדים לערבים.
`חוק האזרחות` הוא עוד שלב ב`מלחמה דמוגרפית` זו להנצחת המיעוט הכובש כרוב, עם אליבי `ביטחוני` למעללים הללו. בכך שופטי בג`ץ הישראלים אינם שונים ברגשותיהם מרוב חברי הנהגת המדינה. ה`סכנה הביטחונית` האמיתית של הישראלים החילוניים, מימין ומשמאל, היא שהערבים והחרדים יהפכו לרוב. אתם זוכרים את דרום אפריקה?
אליהו קאופמן, רב אורתודוכסי
ד נ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד