קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

העונש למארגן ההפגנות: 13 חודשי מאסר שכבר ריצה
mysay
חגי מטר
30.05.12
http://www.mysay.co.il/articles/ShowArticle.aspx?articlePI=aaazyz




תמימי, אחד מהפעילים המרכזיים במאבק העממי של נבי סאלח, שהצהיר פעמים רבות על דבקותו במאבק לא-אלים, נעצר במרץ שנה שעברה והואשם בשורה של עבירות הקשורות בארגון ההפגנות. לפני כשבועיים הוא זוכה מעבירת הסתה, אך הורשע בארגון ונטילת חלק בתהלוכה ללא רישיון ובשידול ליידוי אבנים.

כפי שנכתב כאן בעבר הרשעתו התבססה על שלוש עדויות עיקריות, שתיים מהן של קטינים, שנגבו באמצעים מפוקפקים, וחלקם לא חוקיים [לקישור] . בית המשפט הצבאי בעופר פסל שתיים מהעדויות בשל פגמים מהותיים בהתנהלות המשטרה, והסתמך רק על עדותו של קטין בן 15, שגם בחקירתו ננקטו צעדים בלתי חוקיים.

משפטו של תמימי לווה על ידי דיפלומטים ממדינות רבות, הוא הוגדר כאסיר מצפון על על ידי אמנסטי אינטרנשנל, ועם הרשעתו הודיעה שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, כי האיחוד `מודאג מהשימוש בראיות המבוססות על עדותו של קטין, שנחקר תוך הפרה של זכויותיו`.

כאמור, אתמול (שלישי) ניתן גזר דינו של תמימי, והוא נשפט ל-13 חודשי מאסר ועוד 17 חודשי מאסר על תנאי, שיופעלו בכל מקרה שיורשע בעתיד בעבירות הקשורות לארגון הפגנות. המספר 13 אינו מקרי, שכן זוהי בדיוק התקופה שתמימי העביר במעצר בזמן משפטו. בשל התארכות ההליכים נוהג בית המשפט הצבאי במקרים רבים לגזור את דינם של נאשמים בצורה כזו שתחפוף לתקופת מעצרם בפועל – מה שמעלה את התחושה הלא נעימה שלו היה המשפט נמשך פחות זמן היה תמימי זוכה להשתחרר מוקדם יותר.

תחושה זו מתחזקת נוכח העובדה שנאג`י תמימי, שותפו של באסם בפעילות שהואשם באותן עבירות, שוחרר במסגרת עסקת טיעון בתום 12 חודשי מאסר בלבד, וזאת למרות שהודה גם בעבירות ההסתה שבאסם תמימי זוכה מהן.

בתגובה לגזר הדין אמר באסם תמימי אתמול כי `בית המשפט הצבאי, בהיותו מכשיר של כיבוש, שלח היום מסר ברור כי עדיף לאסירים פוליטיים פלסטינים להודות בדברים שהם לא עשו, מאשר לעמוד על זכאותם. למרות שזוכיתי מחלק הארי של כתב האישום נגדי, נגזר עלי עונש חמור מזה של חברי, שבחר, במסגרת עסקת טיעון, להודות בכל ההאשמות שיוחסו לנו. לו הייתי בוחר גם אני בדרך זו, ומודה גם בעבירות מהן זוכיתי, הייתי זוכה לחזור לחיק למשפחתי מוקדם יותר`.

כבר בפתיחת משפטו ביוני שעבר הודיע תמימי שהוא לא מכיר בלגיטימיות של בית המשפט מולו עמד, בית משפט ששופט אזרחים לפי חוקים צבאיים שלהם לא הייתה יד בגיבושם [לקישור] . בין היתר אמר אז תמימי כך:
`ההפגנות שלנו מוחות על עוול. אנו עובדים יד ביד עם פעילים ישראלים ובין-לאומיים שמאמינים כמונו, שאלמלא הכיבוש, יכולנו כולנו לחיות בשלום על פני הארץ הזו. איני יודע לאילו חוקים מצייתים גנרלים המשותקים על ידי פחד ואי-ביטחון. גם איני יודע מה חושבים על ההתנהגות העממית של נשים, ילדים וזקנים הנושאים עמם תקווה וענפי זית.

`אבל אני יודע מהם צדק והגיון. גניבת אדמות והבערת עצים אינם צדק. דיכוי אלים של ההפגנות ושל המחאות שלנו ומחנות המעצר שלכם הם לא ראייה לאי-החוקיות של הפעולות שלנו. אין זה צודק שאנו נישפט על פי חוק שנכפה עלינו. אני יודע שיש לי זכויות ושהפעולות שלי מוצדקות`.

תמימי הוא אחד מפעילים רבים במאבק העממי הפלסטיני שנעצרו בשנים האחרונות והעבירו בין חודשים ספורים לשנה ואף שנתיים בגין ארגון הפגנות לא חמושות ומשותפות עם ישראלים וזרים [לקישור] . לאחרונה הודה מפקד ביחידת `מצדה` שפקודיו הסתננו לתוך הפגנות בבלעין כדי לזרוק אבנים על חיילים וליצור מראית עין שהמפגינים הם אלה שמתחילים את האלימות [לקישור] . כפי שאמר פעם האלוף במיל` עמוס גלעד: `אנחנו לא מתמודדים טוב עם גנדי`.





ד נ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד