קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

מתוך "סמרטוט אדום": יצא לאור הספר "כיבוש השטחים" מטעם הארגון "שוברים שתיקה"
hagada
גדעון ספירו
17.06.12
http://hagada.org.il/2012/06/17/%D7%A1%D7%9E%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%98-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-%D7%95%D7%92%D7%A0%D7%A8-%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%9C%D7%99%D7%94/




שוברים שתיקה:

זה עתה יצא לאור הספר `כיבוש השטחים` מטעם הארגון `שוברים שתיקה`. ב- 347 עמודי הספר מופיעים עדויותיהם של 183 חיילים על היום יום של הכיבוש ללא השפה המכובסת של דובר הצבא. העדויות מתפרשות על עשר שנים 2000 – 2010. התמונה הנחשפת היא נוראה. הנה רק דוגמית, ולא החמורה ביותר: יחידות הצבא נכנסות מעת לעת לכפרים ללא קשר לאירוע כלשהו אלא להראות נוכחות. החיילים פורצים באמצע הלילה לבתים, מעירים את כל בני הבית, הילדים רועדים ומרוב פחד משתינים על לבושם, הדיבור אל הזקנים הוא גס. מרכזים אותם בחדר אחד ואז מתחילה מלאכת `החיפוש`. הופכים את כל הבית, שוברים את הרהיטים, את מכשירי החשמל, לא נמנעים מביזה, בעיקר כסך מזומן, ועוזבים את הבית. פעולות כאלה עושים כמעט מדי לילה. מה התכלית של פשיטות אלה? לזרוע אימה ופחד משיב אחד החיילים. זו ההגדרה הקלאסית של טרור. לכן צבא הישראלי בשטחים הכבושים הוא צבא טרור.

ליד צבא הכיבוש פועלת מיליציה חמושה של המתנחלים, גרסה ישראלית של בריוני השביחה, שבחסות צבא הכיבוש יורים על פלסטינים, פוצעים והורגים בהם, מכים אותם בנבוטים, שורפים את מסגדיהם ושדותיהם, עוקרים את עצי הזית שלהם, עורכים פוגרומים, מחבלים ברכוש כמו רכב ודודי שמש וגונבים את אדמתם. השביחה הישראלית, עוד לא הגיעה לדרגות האכזריות של השביחה הסורית, אבל היא בכיוון, היא תמנון שזרועותיו מתפרסות למשרדי הממשלה, הפיקוד הצבאי ויש להם גם נציגות בכנסת. גם בתי המשפט נוהגים בהם ביד רכה.

במקום לנסוע לחברון לבקר קברים במערת המכפלה, עדיף שתלמידי התיכון ילמדו א הספר בשעורי אזרחות.




ד נ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד