קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

מסיק של תקווה: דו"ח עונת המסיק - דצמבר 2012
שומרי משפט
הרב יחיאל גריינימן
05.12.12
http://on-the-left-side.org.il/?p=5448




ב-10 כפרים תיעדנו ניסיונות של מתנחלים להגביל גישה של חקלאים פלסטינים לאדמתם – ביידוי אבנים, בירי באוויר, בתלונות למשטרה ובפעולות אחרות.

בעונת מסיק הזיתים של שנת 2012, `שומרי משפט – רבנים למען זכויות האדם` היו מעורבים בתאום ימי המסיק ב-39 כפרים פלסטינים בגדה המערבית. הסענו מתנדבים לשטח כדי להבטיח את ביטחון החקלאים הפלסטינים, והתערבנו אצל המנהל האזרחי כדי לערוב לכך שלפלסטינים תהיה גישה לאדמות חקלאיות. בנוסף, ביקרנו במספר כפרים, כדי לפעול למימוש המלא ביותר של זכויות הפלסטינים לביטחון ולפרנסה. דרך העבודה הזו אספנו מידע, בצורה ישירה או עקיפה. פעלנו, דרך אנשי הקשר שלנו בכפרים, להגביר את מעורבותנו, ולדאוג להישאר מעודכנים לגבי אירועים בשטח. להלן דו`ח קצר על פעולותינו, יחד עם נתונים סטטיסטיים עיקריים שאספנו במהלך עונת המסיק 2012.

`שומרי משפט – רבנים למען זכויות האדם` היו מעורבים באופן ישיר במסיק ב-11 כפרים בגדה המערבית, ב–37 ימי עבודה. בכל יום היו לנו עד 25 מתנדבים. הצלחנו לתמוך ולעזור לחקלאים הפלסטינים ב-428 ימי עבודה של מתנדבים ומתנדבות מישראל ומעולם.

בתקופה זו היינו מעורבים ישירות עם הצבא לפחות ב-7 כפרים, כדי להבטיח את הגישה של חקלאים פלסטינים לאדמתם. לפעמים זה היה בתגובה להתנהגות מאיימת של מתנחלים, במגמה שלנו להבטיח שיישמר הביטחון הפיזי של החקלאים הפלסטיניים. במקרים אחרים זה היה בתיאום עם המנהל האזרחי, כדי להבטיח שלא ימנעו את גישת החקלאים לאדמתם.

ב-4 מקרים התערבנו כדי לשחרר חקלאים פלסטינים ממעצר. בנוסף, גם דיווחנו על מעשים פליליים ב-3 כפרים, שהתגלו בעבודתנו בשטח. מעבר לכך, תיעדנו הרס והשמדה של עצי זית, שמרנו על קשר עם העיתונות, ביקרנו ב-39 כפרים, תמכנו בחקלאים הפלסטינים שרצו לנקוט בצעדים עצמאיים להבטחת זכויותיהם, והבאנו קבוצות לביקורי הזדהות ב-2 כפרים שהיו קורבנות של השמדת עצים.

סטטיסטיקה עיקרית:

 נזק לעצי זית: תיעדנו נזקים או השמדה של עצי זית ב-11 כפרים – כריתות, עקירות ושריפות. בסך הכול תיעדנו השמדה או נזק ליותר מ-330 עצי זית ו-100 שתילים!
 גניבת זיתים: היינו עדים, או קיבלנו עדויות, על גניבה של זיתים מ-5 כפרים. באחד המקרים נגנבו זיתים מ-130 עצים.

 הפחדה פיזית, איומים או אלימות: ב-10 כפרים תיעדנו ניסיונות של מתנחלים להגביל גישה של חקלאים פלסטינים לאדמתם. פעולות אלו כללו יידוי אבנים, ירי באוויר, תלונות שווא למשטרה, דרישה של אנשי ביטחון של התנחלויות לעזוב את המקום, ופעולות אחרות.

 היענות המנהל האזרחי: במשך העונה נודע לנו על 2 אירועים שבהם הצבא התערב כדי להבטיח את ביטחון החקלאים הפלסטינים, ועל מקרה אחד שבו לא הבטיח הצבא את ביטחונם של החקלאים הפלסטינים. שמענו גם על מקרה אחד שבו לא ניתנו לחקלאי פלסטיני די ימי גישה לאדמתו כדי לסיים את המסיק, ועל עוד מקרה שבו חקלאי פלסטיני הוכרח לחכות מספר שעות עד שנתנו לו להיכנס לאדמתו.

את כל הפעילות הזו עשינו במתואם עם ארגוני זכויות אדם אחרים, במסגרת `קואליציית המסיק`. להתראות בעונת המסיק הבאה!

דצמבר 2012 כללי
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד