קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
ynet
איתמר פליישמן
16.01.13
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4333111,00.html
פחות משבוע לפני הבחירות נמשכת הבנייה בהתנחלויות, על רקע הביקורת חסרת התקדים שהשמיע נשיא ארצות-הברית בשיחות סגורות: משרד הבינוי והשיכון פרסם הבוקר (יום ד`) שני מכרזים חדשים לבנייה של 198 יחידות דיור חדשות ביהודה ושומרון. המכרז מזמין קבלנים לבנות 114 דירות בשכונת גבעת התמר ביישוב אפרת בגוש עציון ו-84 דירות בשכונת גבעת החרסינה הממוקמת בקריית ארבע.
לפני יותר מחודש ההודעה על קידום בנייה בשטח E1 שבין מעלה אדומים לירושלים, זמן קצר לאחר הכרת האו`ם ברשות הפלסטינית כמדינה משקיפה שאינה חברה, הובילה לביקורת נוקבת בעולם - ואתמול צוטט גם הנשיא האמריקני ברק אובמה כשהוא תוקף את מדיניות ישראל.
העיתונאי הבכיר המקורב לממשל ג`פרי גולדברג פרסם ברשת `בלומברג` כי אובמה אמר שראש הממשלה בנימין נתניהו הוא `פחדן פוליטי`, שמוביל את ישראל במסלול שסופו בידוד מדיני מוחלט. לדברי גולדברג, אובמה הגיב כמעט באדישות להכרזת נתניהו על בנייה ב-E1, טען כי הוא אינו מופתע ואמר כי `ישראל אינה יודעת מה טוב עבורה, התרגלתי להרס עצמי שכזה מצד ישראל`.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח לבנות באפרת ובקריית ארבע לאחר ההצבעה על `חוק ההסדרה` באמצע השנה שעברה, שהוביל לפינוי בתים בשכונת בשכונת גבעת האולפנה בבית אל. אז סוכם על יציאה למכרז לבניית 551 יחידות דיור בחמש התנחלויות, אבל לא היה ברור אם הדירות המיועדות לבנייה בקריית ארבע אכן ייבנו. האמריקנים גינו את אותה החלטה ואמרו כי `הבנייה בהתנחלויות פוגעת במאמצי השלום וסותרת את ההתחייבויות של ישראל, בין היתר במפת הדרכים מ-2003`.
בדו`ח מעקב ההתנחלויות של `שלום עכשיו`, שפורסם הבוקר, עולה כי יותר מ-1,400 התחלות בנייה חדשות ויותר מ-6,000 יחידות דיור חדשות, כולן מעבר לקו הירוק, אושרו השנה על ידי הממשלה. על פי הדו`ח, שנת 2012 מהווה שנת שיא בכל הנוגע לפיתוח בהתנחלויות, שצפויות לגדול אף יותר עם שורת מכרזים חדשה שתתפרסם בקרוב
ד נ
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד