קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
ניוזלטר, 31.07.2013 - בצלם - מרכז המידע הישראלי לזכויות האדם בשטחים
בצלם
ניוזלטר, 3
31.07.201
www.btselem.org
שלום רב,
לאחרונה ביקרו חברי צוות בצלם בשני מחסומים שדרכם נכנסים לישראל עובדים פלסטינים בעלי היתרים ותיעדו את המתרחש בהם בווידיאו. יותר מ-30,000 פלסטינים מחזיקים בהיתר עבודה בישראל ומותר להם להיכנס לישראל דרך 11 מחסומים. שני המחסומים שבהם ביקרנו, מנוהלים על-ידי חברות אבטחה פרטיות, עבור משרד הביטחון.
נתקלנו במציאות לא אנושית, עובדים קשיי יום הנאלצים לוותר על שנת הלילה ולהמתין שעות ארוכות לפתיחת המעבר רק כדי שיוכלו לפרנס את משפחותיהם ולהגיע לעבודתם בשעה הנדרשת. מציאות זו אינה גזירה משמים והיא מוכתבת על-ידי החלטות המתקבלות במשרד הביטחון.
שעות ההמתנה הארוכות והמתישות של העובדים במעברים אינן תופעה חדשה וכבר בשנת 2007 תיעד צוות בצלם תמונות דומות באותם מחסומים.
בתגובה לכתבה ששודרה בחדשות ערוץ 2 על מחסום תרקומיא, מסר משרד הביטחון כי הוא פועל לשיפור התנאים במחסומים.
בצלם פנה למשרד הביטחון וביקש לדעת אילו שיפורים צפויים במחסומים ומתי הם עתידים להתרחש. מחובתה של ישראל לדאוג כי אנשים המורשים לעבוד בתחומה יוכלו לעשות זאת בתנאים אנושיים בכובד וללא השפלה.
למידע נוסף על המתרחש במחסומים אלה הקליקו כאן.
בברכה,
סוהיר עאבדי
רכזת מידע
הצבא הכשיר השתלטות בלתי חוקית של מתנחלים על אדמות פלסטיניות פרטיות ומעובדות
לאחרונה קיבלו תושבים בעוורתא הודעות צווי תפיסה `לצרכים ביטחוניים` שהוציא הצבא לכ-63 דונם של אדמות חקלאיות בבעלותם, בסמוך להתנחלות איתמר. בתחילת האינתיפאדה השנייה סללו תושבי איתמר בניגוד לחוק שביל המקיף אדמות אלה, ומאז הם מונעים את גישת החקלאים אליהן. במקום לאכוף את החוק על המתנחלים, דרש הצבא מהחקלאים לתאם איתו את הגעתם לשטח והגביל זאת למספר ימים בשנה. כעת, הוציא הצבא צווים החופפים במדויק לשטח שעליו השתלטו המתנחלים, ובכך הלבין את מעשה הגזל. אם קיים צורך להגברת אמצעי הביטחון סביב איתמר, הרי שעל הצבא למצוא חלופות להשתלטות על הקרקע, שאינן פוגעות בפרנסתם של בעלי הקרקע הפלסטינים.
להצגת ההמשך >>
עשרות אלפי פלסטינים חיים בעזה ללא תעודת זהות. על ישראל לפעול להסדרת מעמדם
ברצועת עזה חיים היום בין 40 ל-50 אלף בני אדם שאינם מחזיקים בתעודות זהות מוכרות על ידי ישראל ואין להם מעמד בשום מדינה אחרת. חלקם נולדו ברצועה, אך לא זכו להכרה ישראלית בתושבותם: חלקם ברחו או גורשו מהרצועה במהלך המלחמה ב-1967 או שנסעו מעזה לחו`ל אחרי 1967 לצרכים שונים, ושבו לרצועה במהלך השנים; מיעוטם נולדו ברצועה ומעולם לא יצאו ממנה, אך אינם מחזיקים בתעודות זהות מסיבות שונות. על ישראל, השולטת עדיין במרשם האוכלוסין הפלסטיני, לאפשר את הסדרת מעמדם של כל מחוסרי האזרחות ברצועת עזה, על מנת שיוכלו לנהל אורח חיים סביר.
להצגת ההמשך >>
שוטר מג`ב ירה כדור מתכת מצופה גומי על דוברת בצלם שתיעדה הפגנה בווידיאו
שרית מיכאלי, דוברת בצלם, נפצעה ביום שישי ה-19.7.13 מפגיעת כדור מתכת מצופה גומי שנורה על ידי שוטר מג״ב בניגוד להוראות הצבא, בזמן שתיעדה בווידיאו הפגנה בכפר א-נבי סאלח. הכדור חדר לירך והוצא במהלך ניתוח בבית החולים איכילוב. בצלם יעביר את תיעוד האירוע למשטרה.
להצגת ההמשך >>
הצבא חוסם שוב ושוב את דרך הגישה לכפר עזון ומטיל ענישה קולקטיבית על אלפי תושבים בכפר ובסביבתו
הכפר עזון, המונה כ-10,000 תושבים, שוכן מזרחית לעיר קלקיליה. בתגובה ליידוי אבנים ובקבוקי תבערה בסמוך לכפר, נוהג הצבא נוהג לחסום את הכניסה הראשית אליו, המובילה לכביש 55, למשך כמה שעות עד מספר ימים. לדברי ראש מועצת הכפר בשנת 2013 כבר חסם הצבא את הדרך 9 פעמים. חסימת הכביש בגין יידוי אבנים אינה חוקית, והיא מהווה ענישה קולקטיבית של תושבי הכפר. ענישה כזו אסורה על-פי סעיף 33 לאמנת ג`נבה הרביעית. על הצבא להתמודד עם יידוי האבנים ובקבוקי התעברה בדרכים חוקיות העומדות לרשותו. הפתרון שהצבא בחר בו – סגירת הכביש – שוללת את הזכות לחופש תנועה מאלפי תושבים באזור.
להצגת ההמשך >>
תיעוד וידיאו: חיילים עיכבו ילד בן חמש בחברון
החודש תיעד בצלם אירוע שחמור שבו שבמהלכו עיכבו חיילים בחברון למשך כשעתיים ילד בן חמש שזרק אבן. החיילים איימו על הילד ועל הוריו, כפתו את אביו וכיסו את עיניו, והעבירו את הילד לידי המשטרה הפלסטינית. עיכוב של ילד מתחת לגיל האחריות הפלילית, לא כל שכן ילד צעיר כל כך, נטול כל בסיס חוקי. בצלם פנה במכתב דחוף ליועמ`ש אוגדת איו`ש בדרישה לקבל את התייחסותו לאירוע. בתשובתו הודיע היועמ`ש כי אינו מוצא פסול בהתנהגות החיילים. פרסום תיעוד הווידיאו סוקר בהרחבה וגרר תגובות רבות. בין היתר מצד העיתונאי בן דרור ימיני שתקף את בצלם על הפרסום. דוברת בצלם שרית מיכאלי הגיבה על דבריו במאמר דעה שפורסם במעריב.
להצגת ההמשך >>
מנכ`ל בצלם ג`סיקה מונטל נבחרה לרשימת 100 האנשים המשפיעים ביותר בתחום צמצום האלימות המזוינת
ארגון Action on Armed Violence בחר במנכ`ל בצלם ג`סיקה מונטל כאחת מ-100 האנשים הפועלים להפיכת העולם למקום בטוח יותר. הארגון, שפעילותו מוקדשת לצמצום האלימות המזוינת ברחבי העולם, בחר רשימה של `100 אנשים המהווים דוגמה ומופת לניסיון לשנות את העולם לטובה`. ברשימה נכללו פקידי ממשל, וכן משפטנים, אקדמאים, עיתונאים, תורמים, אנשי ציבור ומנהלי ארגונים ללא מטרות רווח הפועלים בזירה הבינלאומית, כמו ג`סיקה מונטל.
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד