קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
כמעט שלום תמורת איראן
on-the-left-side
עמוס גבירץ
20.08.13
http://on-the-left-side.org.il/%D7%9B%D7%9E%D7%A2%D7%98-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%90%D7%9F/
לפני כמה שנים שוחחתי עם פעיל פלסטיני מהפתח. שאלתי אותו מדוע הם עושים עניין כל כך גדול מהאסירים שלהם בכלא הישראלי. הוספתי ואמרתי: אינני שומע את דרישתכם להפסיק את גזל האדמות (יותר מ-50% מאדמות הגדה המערבית נמצאים בידיים ישראליות), או את הרס הבתים והגירושים! הוספתי שגנדי, אשר הנהיג את מאבקה של הודו לעצמאות, קרא לתומכיו למלא את בתי הכלא של הבריטים.
תשובתו של הפעיל הפלסטיני הייתה שכל פעם שהפלסטינים מעלים את דרישותיהם בתחומים שציינתי, הישראלים מסרבים לדון אתם על כך. נותר להם לדון רק בעניין האסירים.
נזכרתי בשיחה הזאת, בצל תנופת הבנייה של ממשלת נתניהו, בתגובה לפתיחת `המשא-ומתן לשלום`. גם תנופת הבנייה החדשה מבהירה את סרבנות המשא-ומתן של הפלסטינים. הרי כל פעם שפותחים במשא-ומתן, ישראל מנצלת את העניין כדי להעמיק את הכיבוש, במקום לסיימו. לפלסטינים נמאס להשתתף במשחק השקרי הזה. לכן, נשאלת השאלה: איזה איום – או הבטחה – נתן לפלסטינים קרי, בתמורה להשתתפותם בהצגת המשא-ומתן החדשה.
נראה שהעסקה `אירן תמורת שלום`, היא ההבטחה שנתנו האמריקאים להנהגה הפלסטינית. בהבדל מההבטחות שניתנו למדינות ערב לפני המתקפה על עירק, והופרו לאחר הניצחון, הפעם ההבטחה להצלחת המשא ומתן היא תנאי לעצם התקיפה. זה מעמיד את ממשלת נתניהו בבעיה קשה: ויתור על הכיבוש, תמורת תקיפה אמריקאית-ישראלית משותפת כנגד פרויקט הגרעין האירני, בגיבוי שקט של מדינות ערב.
כפי שאני מכיר את ממשלת נתניהו, היא תנסה להגיע ל`כמעט הסכם` במשא-ומתן עם הפלסטינים, תמורת התקיפה. אחר כך כבר תהיה `סרבנות` פלסטינית, שתוצג כסיבה לכישלון. הרי היינו כבר בסיפור הזה, עם ממשלת ברק. מי זוכר ששר הבינוי והשיכון היה אז מנהיג המפד`ל, יצחק לוי, האיש שקבע שיאי בנייה בהתנחלויות בזמן תהליך שלום…
- See more at:
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד