קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

האדמות שעליהן נבנתה ההתנחלות חומש נפתחו בצורה חוקית לכניסת פלסטינים
yesh-din
yesh-din
15.09.13
http://www.yesh-din.org/he/postview.asp?postid=266




היועמ`ש הודיע כי ההתנחלות חומש ירדה מרשימת היישובים הישראלים ולכן כניסתם של פלסטינים לאזור הינה חוקית ואף הזכיר שוב כי כניסתם של ישראלים לאזור אינה חוקית

בעקבות עתירת בעלי האדמות מהכפר בורקא באמצעות ארגון יש דין, הודיע היועץ המשפטי לממשלה במכתב שהגיע למשרדי יש דין כי בוטל האיסור על כניסת פלסטינים לשטח וכן שכניסתם של אזרחים ישראלים לאזור עדיין אסורה. במכתב שנשלח על ידי ראש מדור ביטחון ופלילי, רס`ן אודי שגיא, בשם היועץ המשפטי, נכתב כי `בתיקון הושמט היישוב חומש מרשימת היישובים המנויים בתוספת. בכך, בוטלה גם סגירתו של היישוב בפני פלסטינים...` (ההדגשה במקור).

בחודש מאי השנה הודיע המדינה על ביטול צו התפיסה לאדמות שעליהן נבנתה ההתנחלות חומש. אך למרות זאת ולמרות העובדה שההתנחלות פונתה כבר לפני מלמעלה משמונה שנים, צו הסגירה ליישובים ישראלים ביהודה ושומרון, שמונע כניסת פלסטינים לתחומי ההתנחלויות, היה עדיין תקף לאזור. צו זה מנע עד כה מבעלי הקרקעות הפלסטינים לחזור בצורה חוקית לאדמתם. לעומת זאת ולמרות צו שטח צבאי סגור שהוצא לאזור מיד לאחר פינויו, נערכים במקום באופן קבוע אירועים רבי משתתפים בהם לוקחים חלק נציגים רשמיים של המדינה ושל המועצה האזורית. במכתב אף מוזכר הנושא ונאמר כי `שטח היישוב עודנו סגור בפני ישראלים`.

עו`ד שלומי זכריה מהצוות המשפטי של יש דין הגיב למכתב: `שלושים וחמש שנה עברו מאז נגזלה האדמה מבעליה החוקיים והנה אנו מתבשרים כי הם יכולים לשוב בצורה חוקית לאדמתם. לצערנו, אנו מודעים היטב לנוכחות בלתי חוקית וקבועה של ישראלים במקום. אנו מקווים כי בעקבות הודעת היועץ המשפטי לממשלה החוק ייאכף והישראלים השוהים במקום יפונו, כך שבעלי האדמות
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד