קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - מאמרים ותרגומים
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
פעיל שייך ג`ראח למאסר 8 חודשים
פעיל שייך ג`ראח למאסר 8 חודשים
ביום שישי ה-13 לדצמבר תיערך ההפגנה השבועית בשייך ג`ראח בצל מאסרו של חברנו פעיל השכונה סאלח דיאב. הוא הואשם בתקיפת מתנחל והורשע לאחר הליך זיהוי מפוקפק שאף בית משפט השלום הטיל בו ספק. בית המשפט המחוזי גזר על סאלח עונש מאסר בפועל בן 8 חודשים, בעקבות ערעור המשטרה על גזר דין קודם של עבודות שירות.
סאלח הוא מיוזמי תנועת ההתנגדות האזרחית הלא אלימה להתנחלות היהודית במזרח ירושלים, והוא מוביל מזה כחמש שנים את המאבק נגד פינוי התושבים הפלסטינים משייך ג`ראח, ואת שיתוף הפעולה בין דורשי שלום ושוויון ערבים ויהודים בירושלים. גזר הדין מוכיח שוב כי מערכת המשפט בישראל משתפת פעולה עם המשטרה והצבא בדיכוי נחרץ ומיידי של כל פעיל מחאה פלסטיני.
תושביה הפלסטינים של ירושלים המעזים למחות ולהפגין נגד גזל בתיהם והתנכלויות המתנחלים יודעים כי הם צפויים לעונש. באמצע הלילה דופקים בדלת ביתם; הם יזומנו לחקירות, ייעצרו, יאבדו את פרנסתם, בני משפחתם יוטרדו. בעיסאוויה, למשל, הגיעה הרדיפה גם למוני החשמל ושעוני המים, שנותקו בברוטאליות בבתי פעילים. גזר הדין של סאלח דיאב הוחמר כדי שישמש אזהרה לכל פלסטיני שיתעלם מן ההתנכלויות וימשיך במאבק האזרחי נגד עוולות הכיבוש.
זה הזמן לחזור לשייך ג`ראח, להפגנת סולידאריות של אמת עם האומץ והנחישות של פעיל המאבק הפלסטיני הלא אלים בשכונה, סאלח דיאב, לפני שיופרד ממשפחתו ומן המחאה ויובל לכלא.
המאבק נגד ההתנחלות בשייך ג`ראח נמשך!
יום ששי, ה-13 בדצמבר 2013, בשעה 15:00
עב
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
האם נתקפל ונפקיר את היהדות בידי בריונים רצחנים או שנעמוד וננצח?י
מחאה נגד גזענות שיפוטית
הרגע בו ישרוק השופט לסיום המשחק מתקרב בצעדי ענק