קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - פרשנות
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
הודעת JVP על החלטת החרם של ה-ASA
הודעת הארגון `קול יהודי לשלום` (JVP) על החלטת החרם האקדמי של ארגון ASA
http://jewishvoiceforpeace.org/blog/jewish-voice-for-peace-responds-to-asas-vote-on-academic-boycotts
ניו יורק, יום שני 16 לדצמבר 2013
החלטת הארגון ללימודים אמריקניים, ה-ASA, שלא לקיים עוד קשרי שיתוף פעולה רשמיים עם מוסדות אקדמיים ישראלים עד שישראל תסיים את מדיניות הפגיעה בזכויות אדם בה היא נוקטת (קישור:
http://www.theasa.net/from_the_editors/item/council_statement_on_the_academic_boycott_of_israel_resolution/)
באישור ההחלטה, בחרו חברי הארגון לדרוש ממוסדות ישראלים אחריות עבור השתתפותם בפגיעה בזכויות אדם, והציבו במרכז הבמה את הפגיעות השיטתיות של מדינת ישראל בחופש האקדמי של פלסטינים בשטחים הכבושים ובתוך ישראל עצמה. ההחלטה מדגישה שאינה אוסרת על שיתוף פעולה במחקר ובפרסומים בין אקדמאים מסוימים, ואף אינה מונעת מאקדמאים ישראלים מלהשתתף בכנסים בינלאומיים.
בנוסף לכך, ההחלטה מחזקת את הנאבקים נגד ניסיונות להשתיק את הדיון בישראל-פלסטין בקמפוסים אמריקנים: “ה-ASA תומכת בזכותם המוגנת של סטודנטים ומלומדים בכל מקום לעסוק במחקר ולדבר בפומבי על ישראל-פלסטין, ולתמוך בגלוי בתנועת ה-BDS”. אנו ב-JVP מעריכים את עמדת ה-ASA שנושאים אלה ראויים לדיון פומבי, ועומדים יחד עימם כנגד כל ניסיון להשתקת הדיון. הדיונים הפתוחים והכנים שקדמו להחלטת ה-ASA, והדיונים הנוספים שיגיעו בעקבותיה, הם תופעה רצויה בשיח האקדמי בארה`ב.
ה-JVP בחר שלא לנקוט עמדה ספציפית באשר לחרמות אקדמיים. עם זאת, איננו סבורים שנקיטת חרם על ישראל כדי לגרום לה לציית לחוק הבינלאומי מהווה צעד אנטישמי. בדיוק כמו חרם הענבים על-ידי איגוד עובדי החקלאות, או החרם על חברת נסטלה, חרמות הם אמצעים לא-אלימים בשירות תנועות שחרור. חרמות היו כלי חשוב בידי נלסון מנדלה והקונגרס הלאומי האפריקני, במאבקם להפיל את משטר האפרטהייד בדרום אפריקה. החלטת ה-ASA נכתבה באופן רגיש ושקול, המסמן כמטרה את מדיניות ישראל, לא את העם היהודי.
ה-JVP הוא ארגון ארצי למען זכויות אדם עם 35 סניפים, ועד רבני ו-130 אלף תומכים ברשת. אנחנו הארגון הגדול ביותר בארה`ב של יהודים וידידיהם, הקורא לסיום משטר הכיבוש הישראלי ופועל לשלום וצדק במזרח התיכון. הועד המייעץ שלנו כולל אקדמאים כנועם חומסקי, ג`ודית באטלר ודניאל בויארין.
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
בדרך למצדה - מאת עמוס גבירץ
מלחמת הסחת הדעת - או, סכנת הג`נוסייד בעזה
ההטעיה של הסכמי אוסלו