קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

דורא אל-קרע: המדינה מבקשת לשוב ולבנות על קרקע פלסטינית שנתפסה לצרכים צבאיים
yesh-din.org
יוסי גורביץ
16.01.14
http://www.yesh-din.org/he//hottopview.asp?postid=23



המדינה מבקשת לחדש רשמית את הבנייה על קרקע פלסטינית פרטית ב- 40 התנחלויות אשר הוקמו על קרקעות שנתפסו בתפיסה צבאית ולצורך ביטחוני לפני שנת 79` - כך עולה מתגובת המדינה לבג`צ בתשובה לעתירת פלסטיני מהכפר דורא אל-קרא אשר הוגשה בסיוע ״יש דין״, כנגד בנייה בלתי חוקית של שני מבנים בשולי בית אל, בשטח שנתפס לצרכים צבאיים.

בכך כאמור, מתנערת המדינה מפסק דין אלון מורה. להחלטה השלכות בינלאומיות הרות גורל שכן יש בכך הפרה של התחייבויות שנתנה הממשלה במפת הדרכים ובפסגת אנאפוליס.

מהתשובה שהוגשה לביהמ״ש בספטמבר 2012 עולה, כי בכוונת הדרג המדיני להסדיר את הבנייה – שהיא במהותה על קרקע פלסטינית פרטית ומוסדרת – וזאת כיוון שאין מניעה לעשות זאת במקרה זה (כך על פי עמדת המדינה) על מנת למצות את מלוא פוטנציאל הבנייה בבית אל ואת מלוא הפוטנציאל שנועד לשמר את האינטרס שעמד ביסוד הקמת בית אל, וכן כי צו התפיסה הוצא לפני מתן פסק הדין בפרשת אלון מורה.

משמעות הדבר היא כי בכ- 40 התנחלויות קיימות, הממוקמות על צווי תפיסה (צווים שהוצאו לצרכים צבאיים-בטחוניים זמניים), בהם נמשכת הבנייה גם לאחר פסק הדין אלון מורה - עמדת המדינה היא שיש לאפשר את מיצוי האפיק התכנוני. אומנם, לשיטת המדינה, הוצאתם של צווי תפיסה חדשים למטרת בנייה של ישובים אזרחיים הינה אסורה לאחר מתן פסק הדין בפרשת אלון מורה, אולם לגבי אלה שכבר הוצאו לפני מתן פסק הדין, אין מניעה לממש אותם לצורך בנייה אזרחית הגם שהיא אינה בטחונית (ואינה יכולה להיות בטחונית).
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד