קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

עוד מוקש בדרך לשלום
on-the-left-side
עמוס גבירץ
20.02.14
http://on-the-left-side.org.il/%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A9-%D7%91%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D/



הדרישה מהפלסטינים להכיר בישראל כמדינה יהודית, נועדה לשים עוד מוקש בדרך לסיום הכיבוש ולהקמת מדינה פלסטינית שתחיה בשלום עם ישראל.

רק אדם שאינו סומך על עצמו ועל עמו, יכול לדרוש מעם אחר להגדיר את אופייה של מדינתו. הגדרת אופייה של ישראל היא חלק מעצמאותנו. זה דבר שאיננו מרשים – ואסור שנרשה – לאף גורם זר לעשות עבורנו. והנה, ראש הממשלה בנימין נתניהו מבקש מהפלסטינים שהם יגדירו את מדינת ישראל כמדינה יהודית, דבר שאף אחד לפניו לא עשה. כאשר מדינות העולם הכירו בישראל הן הכירו בה כישות מדינית. ישראל מעולם לא הרשתה להם, ולא ביקשה מהם, לקבוע את אופייה. זה חלק חשוב בעצם היותנו עצמאיים.

גם למצרים ולירדן, שעמן עשינו חוזי שלום, לא אפשרנו להגדיר את אופייה של ישראל.
לאחר מלחמת העולם השנייה כפתה ברית-המועצות על מדינות מזרח אירופה – בולגריה, הונגריה, פולין, רומניה, גרמניה המזרחית ועוד – את הגדרתן כמדינות קומוניסטיות. ברגע שברית-המועצות הרפתה מאחיזתה בהן, מדינות מזרח אירופה שינו את הגדרתן, כאקט של עצמאות. אף מדינה לא ביטלה את הכרתה במדינה כלשהי ששינתה את אופייה.
גם אחרי שהמהפכה האסלאמית שינתה את הגדרתה של איראן, אף מדינה אחרת לא הסירה את הכרתה באיראן.

במילים אחרות, הגדרת אופייה של מדינה הוא עניין פנימי וסוברני, שלאף אחד מחוץ למדינה אסור להתערב בו.

אני חושש שהדרישה מהפלסטינים להכיר בישראל כמדינה יהודית, נועדה לשים עוד מוקש בדרך לסיום הכיבוש, עוד מוקש בדרך להקמת מדינה פלסטינית שתחיה בשלום עם ישראל.
חבל שאנשים השואפים להשגת שלום בינינו לבין הפלסטינים, נופלים למלכודת הזאת.
- See more at:
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד