קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים
    
אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך
    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש
עמוד הבית
  
חזרה
 
הדפס
  
שלח לחבר
הומלסים גם בלי לבצע פיגועים – אני הורס, כי אני יכול
רעיה ירון
14.03.16
http://hagada.org.il/2016/03/14/%D7%94%D7%95%D7%9E%D7%9C%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%9D-%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%9C%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%A1/
בתיהם של הפלסטינים מבקעת הירדן נהרסים חדשות לבקרים. הם לא פגעו באיש. הם מתווספים ל`הומלסים החדשים` אותם מבקשת מדינת ישראל להרתיע. המדינה הורסת – כי היא יכולה. הרתעה – אין כאן. רק שנאה וטיפוח שנאה ועוד אלימות. בעל השררה, סגן אלוף, או תת אלוף, והורס – כי הוא יכול!
בכתבתם של גדעון לוי ואלכס ליבק (`הארץ`, 4 במארס 2016) ותחת הכותרת `ההומלסים החדשים`, מתוארת משפחת חרוב היושבת על הריסות ביתה שניבנה זה לא מכבר, היות ובבית זה התגורר בן המשפחה מוחמד חרוב שבצע פיגוע בצומת גוש עציון. עד כה הרס הצבא מעל לשלושים בתים בעטיים של פיגועים ומדי כמה ימים אנו קוראים על ביצוע מיפוי בתים נוספים לקראת הריסה.
בבקעת הירדן מתגוררים פלסטינים מדורי דורות. רק לפני חודשיים במשמרת של חברות מחסום-וואצ` אמר לי מ`, כבן 60, שאבא של סבו הקבור באדמת המקום, וגם הוא נולד בכפר. הם אינם פולשים, הם גרים שם כבר עשרות שנים, ויותר. הם לא ביצעו פיגועים. כל חטאם הוא שמדינת ישראל לוטשת עיניה לאדמתם. וכך, הצבא, מתחילת השנה האזרחית, הרס 323 בתים, מכלאות וצינורות לאספקת מים, בח`רבת אל כרזליה, ח`חרבת עינון, ברדלה, ג`יפטליק פסאיל וח`רבת טאנא. באזור זה לצבא אין צורך למפות. המגורים ממילא אוהלים ויריעות וכל `די-9` עושה את פעולתו כמצופה. הימים הם ימים בהם הטמפרטורה נמוכה ויותר מ `ההומלסים` של בקעת הירדן, שליש מהם ילדים, מצויים תחת כיפת השמיים בקור המדברי. דינם של אוהלים המסופקים על ידי האיחוד האירופי כעזרה ראשונה, כדין אוהלים ממקורות עצמיים. אין אפליה. הם נהרסים או מוחרמים באחת. מדינת ישראל חזקה. והיא יכולה.
נימוקי הצבא, האזור ממופה כשטח אש המצוי בשטח סי, ולכן הבנייה אסורה, מה שאינו חל כמובן על ההתנחלויות באזור. לא מכבר התבטא קצין בכיר מפיקוד מרכז בוועדת המשנה של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת כי `אחת הסיבות המרכזיות שצה`ל מגביר את האימונים היא הבנייה הבלתי חוקית`, כלומר לא מסיבות צבאיות.
ועוד, באותו עניין וממקום אחר. כחברת מחסום-וואצ` שמלווה את משפחת דאוובשה הגענו לבית המשפט המחוזי בלוד בו נפתח בשבוע שעבר, משפטם של רוצחי המשפחה, שבעה חדשים לאחר הרצח, כששלטים בידינו `דמי עלי ריהאם וסעד דאוובשה צועקים מהאדמה`. ביתם של הרוצחים לא מופה לקראת ביצוע הריסה, כמו גם ביתם של רוצחי אבו חדי`ר מלפני שנתיים על אף התבטאויות נחרצות מפי שרים בממשלה. ודמם של הנרצחים צועק מהאדמה ואין שומע להם. והנה, ביום ששי האחרון שמעתי באחד מערוצי הטלוויזיה את אחד ממשתפי השידור המצטט את נעם סולברג, שופט בית המשפט העליון: `את רוצחי אבו חדי`ר ומשפחת דאוובשה לא צריך להרתיע ולכן לא הורסים את בתיהם`. כלומר?
וכך, בתיהם של תושבי בקעת הירדן, שלא רצחו ולא פגעו באף אחד, נהרסים חדשות לבקרים. בתיהם של עשרות מפגעים, קל וחומר ולאביו של חאקי חרוב נותרו רק המשפטים הבאים: `כמה בתים הרסו? זה עשה משהו? הפיגועים נפסקו? יש רק יותר פיגועים. הריסת בתים דוחפת לעוד פיגועים. אתה מעניש את הנשים והילדים ומייצר עוד שונאים.הנה תראה, הילד שלי חאקי בן השלוש כבר רוצה להרוג חייל`. ותושבי בקעת הירדן, מה הם מרגישים? אותם כלל לא שואלים.
קישורים למאמרים האחרונים בנושא
סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד