קישור ל-RSS
העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו; לא בגלל שאנשים הם רעים    אלא בגלל שאנשים לא עושים דבר בקשר לכך    
מגזין הכיבוש - חיים תחת כיבוש

עמוד הבית  חזרה הדפס  שלח לחבר

כך רוחץ ה"שמאל" בניקיון כפיו
haokets
אבו לילא (סמיר אלאחמד)
03.01.17
http://www.haokets.org/2017/01/03/%D7%9B%D7%9A-%D7%A8%D7%95%D7%97%D7%A5-%D7%94%D7%A9%D7%9E%D7%90%D7%9C-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9B%D7%A4%D7%99%D7%95/

אבו לילא (סמיר אלאחמד)
נולד בכפר קרע אל תוך מציאות הממשל הצבאי. את לימודיו האקדמיים סיים באוניברסיטת תל אביב. פעיל פוליטי לשעבר ופעיל חברתי בהווה. כיום הוא מנהל עסק משלו, לומד לטבען עוגיות שהוא אוהב לאפות ומחדש את ההיכרות עם אלוהים



העצומה נגד חוק ההסדרה שהתפרסמה בגיליונות השבת של `הארץ` ו`ידיעות אחרונות`, עליה חתמו כמה אקדמאים, אנשי תרבות, אנשי צבא ומקושטת גם בכמה שמות של ערבים, היא דוגמה מובהקת לתפיסה הקולוניאלית והגזענית של מחנה `השמאל` בישראל. יש להניח שחלק מהחתומים הסתפקו בכותרת ולא קראו את התוכן, ומיד מיהרו להוסיף את חתימתם.

להם ולשכמותם ולכל היתר כדאי להזכיר שלמחנה `השמאל` הישראלי אין אח ורע בכל ההיסטוריה של הקולוניאליזם, ובוודאי לא בהיסטוריה של השמאל העולמי. רק בישראל הקולוניאלית, כל מי שיודע להגות את המלה `שלום` או להצהיר על עמדה התומכת במה שמכונה `פתרון שתי מדינות` מוכתר מיד כאיש/אשת שמאל. אך למעשה, אותו מחנה ממש אחראי על הנכבה, הטרנספר, הטיהור האתני, מפעל הגזל הגדול, מעשי הטבח הנוראיים, הריסת מאות ערים ויישובים פלסטינים, וגם על מפעל ההתנחלויות.

מאז תבוסתו של מחנה זה ב-77׳, הוא מתעקש להתחרות בימין הפנאטי והלאומני במגרש שלו. דהיינו: בלי ערבים ועל וטהרת העם היהודי (להיפרד מהפלסטינים, לשמור על הרוב היהודי – אלה רק חלק מהסיסמאות המכוננות של מחנה `השמאל` הישראלי); שמאל שאינו מעז לנסח אלטרנטיבה אמיתית לתפיסה הימנית הגזענית, ובכל הצהרה שלו קורץ לימין ומתפלל שיצליח למשוך אליו מצביעים מבלי שהם נדרשים להתמודד עם שינוי עמדות ומבלי שהוא טורח לאתגר את השיח ההגמוני הישראלי הקולוניאלי. זו הסיבה שמחנה `שמאל` זה לא השכיל עד היום לנסח אלטרנטיבה קונספטואלית לתפיסה הקולוניאלית הישראלית. אלטרנטיבות כאלה אכן קיימות, אך הן קיימות רק בשולי החברה, בקרב קבוצות מצומצמות ביותר המכונות כאן `שמאל רדיקלי`.

פעם בעשור מתעורר לו קומץ ישראלי יהיר ושחצני, אך בעיקר גזעני במסווה של ליברליות, ומנסח עצומה/מסמך/אמנה (אמנת כנרת, מסמך ג`נבה, חוקה בהסכמה, ועכשיו המסמך הקולוניאלי נגד חוק ההסדרה) – שכולם ללא יוצא מהכלל מדירים את הפלסטינים ומאדירים את השליטה היהודית הנצחית. החלום הישראלי הרטוב של הטרנספר לא נעלם מאף אחד מאותם מסמכים.
במודעה שפורסמה בסוף השבוע נכתב בין היתר `הנהגה לאומנית קיצונית וסהרורית, ששותפים לה קנאים דתיים וקנאים לאומניים, תכריח אותנו בקרוב לבחור בין חיים תחת שלטון הרוב הערבי המתהווה בין הים והירדן – לבין משטר דמוי אפרטהייד הנשען על שנאת זרים ודיכוי יריבים״ (ההדגשות שלי, א.ל). פסקה אחת קטנה הכוללת גם תפיסה קולוניאליסטית, גם גזענית, וגם שקר וטיוח.

במודעה שפורסמה בסוף השבוע נכתב `הנהגה לאומנית קיצונית וסהרורית, ששותפים לה קנאים דתיים וקנאים לאומניים, תכריח אותנו בקרוב לבחור בין חיים תחת שלטון הרוב הערבי המתהווה בין הים והירדן – לבין משטר דמוי אפרטהייד הנשען על שנאת זרים ודיכוי יריבים״. פסקה אחת קטנה הכוללת גם תפיסה קולוניאליסטית, גם גזענית, וגם שקר וטיוח
מנסחי העצומה מזהירים/ מפחדים/ מאיימים על הציבור היהודי מפני `חיים תחת שלטון הרוב הערבי`, במקרה של סיפוח הגדה המערבית. מכובדים אלה מצהירים שהם רוצים לשמור על רוב יהודי נצחי ועל האזרחים הערבי כמיעוט נצחי. ובכן, כיצד תעשו זאת, מכובדות ומכובדים? כבר כיום ישנו רוב ערבי בגבולות 67` (יהודים-ערבים ופלסטינים אזרחי ישראל). גם בלי `הרוב הנוכחי` הזה, ישנה אפשרות, מבחינת תיאורטית לפחות, להתהוות רוב ערבי בתוך שטח ישראל (גבולות 67`), אז איך אתם מתכננים למנוע זאת, אולי בעזרת טרנספר? הבעיה של מנסחי המודעה הזו היא לא החשש מפני פשיזם או גזענות אלא מ`רוב ערבי`. זו הצהרה גזענית לכל דבר, לא רק גזענית, אלא גם לאומנית פנאטית מלאת שנאה לאחר.

וכדי להסיר כל ספק, הם מבהירים לכולם כי רק רוב נצחי על טהרת העם היהודי ומיעוט ערבי נצחי (אם בכלל) הם `הסיכוי היחיד לעתידה של מדינת ישראל דמוקרטית ונאורה`, כי דמוקרטיה ונאורות הם בלעדיים לבני העם הנבחר ולא בדיוק הולכים ביחד עם ערבים.
לא זו בלבד, אלא שמנסחי העצומה מטעים ביודעין ומשקרים לגבי אופי המשטר הנוכחי הקיים בישראל. הם מציינים כי חוק ההסדרה יעמיד אותם בפני האפשרות לבחור בחיים תחת משטר דמוי אפרטהייד - כאילו שמשטר אפרטהייד אינו מתקיים כיום גם בתוך ישראל וגם בשטחי הגדה המערבית; מה משמעות כל היישובים היהודים שהוצבו באזור ואדי ערה ובגליל על אדמה ערבית והמכתרים את היישובים האלה, חונקים אותם, ומונעים מהם לא רק רצף, אלא בעיקר כל אפשרות להתפתחות עתידית? כמה אדמות של אזרחים ערבים הופקעו מאז הקמת המדינה `לצרכי הציבור` או בתירוץ אחר? כאשר בכל המקרים האלה באורח פלא היה `הציבור` יהודי בלבד? האם אין זה ממאפייני האפרטהייד? ומה לגבי הכבישים הנפרדים בגדה המערבית, כבישים שרק לאדון היהודי מותר לנסוע בהם?

כאילו שמשטר אפרטהייד אינו מתקיים כיום גם בתוך ישראל וגם בשטחי הגדה המערבית. מה משמעות כל היישובים היהודים שהוצבו באזור ואדי ערה ובגליל על אדמה ערבית והמכתרים את היישובים האלה ומונעים מהם לא רק רצף, אלא בעיקר כל אפשרות להתפתחות עתידית? כמה אדמות של אזרחים ערבים הופקעו מאז הקמת המדינה `לצרכי הציבור` – כאשר בכל המקרים האלה באורח פלא היה `הציבור` יהודי בלבד?

אותם עוטי מסיכה של שמאל וליברליזם לא שוכחים לקרוץ לימין לאורך כל ניסוחי העצומה ולדחות מעליהם כל אשמה של `אנשי שמאל`. וכך הם כותבים: `הימין הפנאטי ורדיקלים אנטי-ציוניים מהשמאל הקיצוני – חברו יחד לשכנע אותנו כי הכיבוש הוא בלתי הפיך`. באותה נשימה הם מגנים את הימין הפנאטי ואת השמאל הקיצוני הרדיקלי, בטענה שאלה מכשילים את פתרון שתי המדינות. גם אם נתעלם מהשקר הזה, קשה שלא לתהות על הצורך העז שלהם לזכות בהכשרה ובלגיטימציה תוך גיוס סיסמאות של הימין עצמו ואימוץ השיח של נתניהו-בנט-רגב-שקד. למעשה, אותו שמאל `רדיקלי אנטי ציוני` מעולם לא התנגד לפתרון שתי המדינות. אכן חלק ממנו תומך בפתרון של מדינה אחת משותפת בניסוחים שונים, אלא שגם חלק זה לא מתנגד לפתרון שתי המדינות.

את מה אם כן משרתת החתירה להפרדה בין מנסחי העצומה האומללה לבין כל מאפיין `שמאלני` מצד אחד, ובינם לבין `המתנחלים` מצד שני? הדבר נועד להשיג שתי מטרות: האחת, להכשיר את עצמם כפטריוטים אמיתיים ואנשי מרכז המשתמשים במושגים ובאמונות של הימין על מנת להיות מקובלים על הרוב הגזעני בארץ; השנייה, להכחיש כל חלק שלהם בכינון משטר גזעני לאומני בגבולות 67` ולהתנער מכל אחריות על העוולות והפשעים הנוראיים שנעשו כאן. זוהי בדיוק אותה טקטיקה המאפשרת לאותם ליברלים מכפר האמנים `עין הוד` היושבים בבתים ערביים שנגזלו מתושבי עין חוד לאחר שגורשו מבתיהם, למחות נגד ההתנחלויות בגדה המערבית וללכת להשתכר במסעדה שהוקמו בתוך מה שהיה מסגד של תושבי עין חוד, ולישון מלאי סיפוק עצמי ועם מצפון נקי.

כל עוד לא ישכיל אותו `שמאל` יהודי להתנער מהתפיסה הקולוניאלית הגזענית שלו, וכל עוד לא יפסיק לקרוץ לימין, וכל עוד לא יכיר בפשעי הציונות, הוא ימשיך להביס את עצמו, להנציח משטר קולוניאליסטי ולהכשיל כל אפשרות של פתרון שלום המבוסס על צדק ושוויון.
קישורים למאמרים האחרונים בנושא

סוף שבוע של הפגנות בדרישה להפסקת אש והחזרת החטופים
מנסים לשמור על שפיות
זה אינו "מבצע נגד טרור"- זהו נסיון לדכא מרד